Mit tehetek, ha a kutyám gyakran hány a buszon? Többi lent.
persze engem meg ledobnak a buszról mert kilóg a kutya feje a hordozóból :/
Na mindegy,orvosnál biztos tudsz rá kérni gyógyszert,utazás előtt add be neki.
Két esetet tudok elképzelni, egyrészt azt megfigyelték már sokan, hogy ha a kutya nem lát ki az ablakon, akkor sokkal hajlamosabb a hányásra, mintha tud nézelődni. Nem tudom, hogyan szoktattátok utaztatni, de próbáljátok meg úgy, hogy megálltok vele az ajtó közelében, ahol tud nézelődni meg szaglászni.
A másik verzió pedig egyszerűen az, hogy bestresszel a busztól. Próbáljátok meg úgy visszaszoktatni, hogy eleinte csak egy-egy megállókra szálltok fel, aztán sétáltok tovább, aztán kettőkre, aztán háromra, fokozatosan növelve az időtartamot. Ha tényleg semmi jele nincs annak, hogy rosszul lenne, akkor csak érzésre tudjátok csinálni, de azért figyeljétek, hátha sikerül elkapnotok valami olyan mozdulatot, testtartást, furcsán nézést, amiből következtethettek arra, hogy baj lesz.
Nem tudom, mennyire kistestű kutya egyébként, de esetleg az is segíthet, ha nem ölben viszitek fel, hanem a saját lábán mehetne fel a buszra. Úgy rögtön kevesebb stressz, hiszen az ő döntése, hogy fent legyen, illetve érzi is, hogy honnan hová került, nem csak úgy elteleportált a földről egy zötykölődő buszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!