Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez normális, ha igy érzünk?

Ez normális, ha igy érzünk?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptunk egy 7 hónapos kölyökkutyát, amely még nem teljesen a miénk, 1 hétre van nálunk próbaképpen, mert a kutyus természete nem a megszokott. Nagyon félénk, de engem meg a testvéremet nagyon megszeretett.

Mindig követ minket, akárhova is megyünk, fél ha nem vagyunk vele.

Nagyon aranyos meg minden, de valahogy a testvéremmel kifáradtunk. Oké, tudom, hogy erre hamarabb kellett volna gondolni, nem is a sétáltatással van a gond, csak olyan más minden. Eddig megszoktuk, hogy itthon unatkoztunk, olyan unalmasak voltak a napok, ezért is akartunk kutyát(10évig vágytunk rá), de most már hiányoznak azok az üres-unalmas napok.

Ugye ez majd átmegy idővel???

2009. júl. 6. 14:39
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
és még azt hozzátenném, hogy a kutyát semmilyen esetre se dobnánk ki az utcára.
2009. júl. 6. 14:41
 2/24 anonim ***** válasza:
84%
Ez csak az első évben lesz így. Utána ő is felnő és ti is hozzászoktok a kutyás élethez.
2009. júl. 6. 14:42
 3/24 anonim ***** válasza:
87%
Tegnap kaptátok és már ezt érzitek? Szerintem, ha próbaidőn van nálatok jobb lenne mindenkinek, ha az egy hét letelte után vissza adnátok. Most még fiatal, könnyebben talál gazdát mint pár év múlva. Mert hát lássuk be, nem valószínű, hogy nálatok élne 10-15 évig.
2009. júl. 6. 14:46
 4/24 anonim ***** válasza:
94%
Egy kutya amelyik fél, bizony "embert" próbáló feladat. Nem csoda, hogy kimerültök! Kérjetek segítséget, gyakorlott kutyástól, mert bizony valahogyan át kellene billenteni a félelmén, de nem úgy, hogy pátyolgatjátok, sajnálgatjátok!
2009. júl. 6. 14:46
 5/24 anonim ***** válasza:
86%
tehát magyarul meguntad a kutyát,mert lenne jobb dolgod is! nem hiszem h átmenne nekem megsem fordult a fejembe még ilyen! én ha 2-3 órát nem vagyok a kutyámmal már hiányzik,nem h azon sopánkodok h mi tudnék csinálni! egy kutyát bárhová eltudsz magaddal vinni,ha te lenn vagy a haverokkal órákig oda is,ha csak ücsörögni mész le oda is,mi ha megyünk fürdeni a tóra oda is visszük mindig jön velünk,sütni,főzni,edzeni,pecázni van h házibuliba is visszük meg minden! mindig ott van velünk ez jó nekünk is mert ugyanugy ele is vagyunk és a barátainkat sem hanyagoljuk és természetesen neki is ez a legjobb h velünk lehet!(pitbull) tehát nem kistestű kutya h olyan húdekönnyű vele elmenni mindenhova,de őszintén elsem tom igazán képzelni h ne vigyük el magunkkal!
2009. júl. 6. 14:48
 6/24 anonim ***** válasza:
68%
Normális amit éreztek, hiszen egyik végletből átestetek a másikba. Azt, hogy megtartjátok-e a kutyát, csak ti tudjátok eldönteni, mi innen nem tudunk felelős tanácsot adni - de végül is nem is ez volt a kérdés :-)
2009. júl. 6. 14:49
 7/24 anonim ***** válasza:
86%
Ha 1 egész nap után már igy éreztek, akkor ne várjátok ki az 1 hetet .. keresen neki a tenyésztője normális gazdát. Mégha hetek mulva mondanád ezt, akkor talán megérteném ...
2009. júl. 6. 14:59
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
hány évesek vagytok?
2009. júl. 6. 15:02
 9/24 anonim ***** válasza:
84%

Tegnap óta van nálatok, de már teher?!

Ne haragudj, de ha ennyit nem bírtok ki akkor nektek nem való kutya.

Adjátok vissza a kutyust a "próbaidő" letelte után ti meg menjetek be tv-t nézni...

Persze, pár hónap után kissé beleunhat az ember, hogy pici kutya még időre kell neki ennivalót adni minden nap és még nem szobatiszta, tanítgatni kell stb. De ahányszor nekünk új kisállatunk van alig akarok bejönni tőle, állandóan kint vagyok vele, pedig nálam kevés lustább ember van.

Egy idő után persze, várja az ember hogy nagyobb legyen a kutyus és kevesebb gond legyen vele, de én mindig azt akartam, hogy kicsi maradjon :) Most már több, mint 10 éves de én minden egyes nap szerettem és szeretem most is. Sosem untam meg igazából, amikor kicsi volt akkor meg pláne. Úgy kellett esténként leválasztani a kutyáról és ágyba rakni. Reggel meg hajnalba felvertem a családot, mert én mentem ki a kutyához és egész nap kint voltam enni is kint ettem a kutyával :D

Pedig én nem is akartam különösebben soha, csak úgy lett kiskutyám. Te 10 évig vártál rá és ennyi? Hát ez azért siralmas, ne haragudj.

2009. júl. 6. 15:21
 10/24 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon ítélkeznek itt az emberek, pedig ha kicsit is belegondoltok, nem hülyeség amit a kérdező ír. Egy kutya annyira felforgatja az ember életét, hogy nem lehet nem érzékelni a hatalmas különbséget. A kérdezőnek soha nem volt kutyája, tehát nem tudhatta hogy milyen, ha van neki. Persze elméletben okés a dolog, hogy tudja, mit kell vele csinálni, de a gyakorlattal nem lehet összevetni ezt a dolgot.

Ne ítéljétek el őt! Nem ő a hibás.

Amikor nekem meghalt a skótjuhászom hetekig csak sírtam, azt hittem belehalok a fájdalomba. 3 év múlva kihevertem a dolgot már, és találtam is egy skótjuhász kiskutyát, messze innen. Az eladóval meg is beszéltük telefonon, csak képen láttam a csöppséget. De ahogy közeledett a nap, amikor mentünk érte, olyan szorongó érzések fogtak el, mint pl. úristen mit fogok én azzal a kutyával csinálni, egész nap vele kell lenni, játszani kell vele, mi van ha sírni fog, mi van ha fázni fog, mi van ha nem fog szeretni, mit kezdek vele, teljesen felforgatja az életemet?! Pedig akkor már 18 éve kutyás voltam, már baba koromban is volt skótjuhászom, ő volt az első, vele éltem le a fél gyerekkorom, majd a másodikkal a másik felét a gyerekkoromnak, szóval gyakorlott kutyásnak mondanám magam. Aztán elhoztuk a csöppséget, aki már lassan 4 éves lesz, és az életemet nem tudnám elképzelni nélküle.

Pedig nem vagyok vele a nap 24 órájában!! Játszunk, elviszem sétálni, fürdetem, fésülöm, etetem, szeretgetem, de nem ülök az ólja mellett állandóan.

A kérdezőnek annyit mondanék, hogy egy idő után nem a jelenléte lesz teher hanem a hiánya. Most nehéz, mert minden más lett nálatok, de ez nagyon hamar megszokottá válik. Ne ijedjetek meg a változástól. Nem kell egész nap vele lenni, kicsit lehet magára is hagyni az udvaron, hagy jöjjön-menjen, szaglásszon, stb. Aztán majd kialakul, meglátjátok!

A többieket meg arra kérem, ne szidjátok a kérdezőt hanem gondoljatok bele a szituációban. Én megértem a kételyeket, de azt is tudom hogy az idő megoldja.

2009. júl. 6. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!