Alhat velem a kutya?
Ha egyszer megengeded neki, hogy veled aludjon, nagyon nehéz lesz róla leszoktatni, főleg ha nagyon szoros lesz a kapcsolatotok.
Velünk velünk alszik, én részemről sosem tenném ki az ágyból. Lehet hülye dolgo, de én akkor alszom nyugodtan, ha ő is mellettem fekszik. Sokszor még a párnát is elfelezzük. Szerencsére a párom is hasonlóan gondolkodik, mint én.
Ha megfürdették, akkor legalább tiszták rajta a bolhák, meg az atkák. :D
Amikor új kutya került ide, kapott rögtön egy neostomosanos, majd samponos fürdetést, és féreghajtást is. Ui. vannak olyan férgek, amik az embernél is gondokat okozhatnak.
Ezeket mondjuk attól függetlenül érdemes megcsinálni, hogy ágyban alszik, vagy nem.
Ha benti kutya lesz, és később is engeded, akkor engedd csak fel az ágyba. Egyébként, ha van egy fekhelye a közeledben, az is pont elég neki. Nekem egy Whippetem van bent, ő is bent alszik az ágyban általában, de ha akarom nyugodtan ki tudom küldeni a nappaliba, szépen elvan a fotelban is, vagy a földön a fekhelyén. Télen, nagy hidegben a kinti agaram is bejöhetett éjjelre, akkor néha felengedtem az ágyba, de amikor elkezdtek veszekedni, hogy ki hol alszik, akkor kizavartam a nappaliba, ő került a fotelba. Simán megértette, hogy miről van szó, később már meg se próbált feljönni az ágyra. Szigorúan, következetesen, de szeretettel kell nevelni, és akkor nincs vele gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!