Miért bántják a kutyák a kisebb állatokat?
Nem minden nagytestű bántja a kisebbeket.
Általánosítasz a magad eddigi tapasztalatából.
Mert a gazdák nem szocializálják a kutyáikat a kisebb állatokhoz. Az én 32 kg. kutyám nem csak a macskákat nem bántotta soha, de még a hörcsögöket, egereket, göriket sem. Ha akarnám arról is le tudnám tiltani, hogy a legyeket, bogarakat, pillangókat elkapja és megölje.
Enyhén gyerekes hozzáállás, hogy a gazdák hibái vagy nemtörődömségei miatt utálod a nagytestű ebeket.
Az én komondorom (~80cm mar, ~60kg) simán elvan a yorkikkal, francia buldogokkal, stb.. Viszont sok olyan agresszív kiskutya van, amelyik acsarkodik rá messziről. Persze ő rá sem hederít ezekre.
Mindenesetre szocializáció függő.
Nem a kutyák méretétől függ, hogy bántják-e a kisebbek állatokat, de azért ti se általánosítsatok már, nem csak a neveléstől függ!!
Vannak, és mindig is voltak, kutyáim és macskáim is. Teljesen ugyanúgy bántunk velük mindig, mégis a kutyák közül (kistestű mind) van olyan, amelyik ki nem állhatja a macskákat (ezek azóta a mamámnál laknak), és van olyan, amelyik teljesen jól eltűri őket, soha nem bántaná őket.
Nagyon függ ez az alaptermészetüktől is.
Én voltam általános iskolában a legkisebb a fiúk közül.A 2.-odik is fél fejjel magasabb volt.A nagyobbak sokszor löködtek,csapkodtak,ütögettek,széttépték a papíromat,belekókáltak a füzetembe,néha még el is dugták a cuccaimat.A nagyobb lányok is néha szekáltak,hogy kicsi vagyok.
Sok kutya bántani szokta,szét szokta tépni,meg szokta fujtani stb... a kisebb testű állatokat,mert benne van az ösztönében,hogy a kisebbet bántani kell.
Szóval valahogy én magamat látom az ilyen kisebb állatokban.Ezért nem szeretem a nagytestű és farkas/vadászkutyákat.A kiskutyákat viszont szeretem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!