Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, ha egy autós...

Miért van az, ha egy autós elüt egy kutyát, még a gazdájának áll feljebb?

Figyelt kérdés

Teszem azt,mindenki azt hajtogatja,hogy az autós a hibás.De a dolog ott kezdődik,hogyan került az utcára?

Ill.ezen kívül várnék ezzel kapcsolatban történeteket?

2012. jún. 20. 14:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Egy jó ismerősömnek már közel 4 éve úgy pusztult el a goldenje, hogy egy barom autós a zebrán ment át rajta. A kutya nagyon jól nevelt, fegyelmezett volt, elrohanásról, kocsi elé ugrásról szó sem lehetett. Póráz nélkül sétáltatta a gazdája őt mindig. Mikor mentek át az úton, nem tudom, hogy vagy épp kanyarodott a kocsi gyorsan, vagy előzni akart és nem vette figyelembe a zebrát, de a lényeg, az ismerősömnek még sikerült vissza ugrania, a kutya is elindult vissza a hívásra, de őt elkapta a kocsi. Mondhatom, nem állt meg az a szemét.
2012. jún. 20. 15:04
 12/20 A kérdező kommentje:

15:02-es egyetértek abban,hogy tényleg nem lehet megállni,de hogy szakadékba hajtsak egy állat miatt? az azért sok!a kocsi összetörik,fene bele,de soha nem bocsátanám meg magamnak,ha egy ember halna meg miattam!ez az ami szerintem TILOS!

nekem egy előzős szitu volt érdekes (nem voltam egyedül):előztem,már a kocsi mellett voltam,amikor a jobb oldalról előrohant egy fácán,átrohant az előzött előtt,és utána az én sávomba!Ilyenkor mi van? Fékeztünk mind a ketten,szerencsére nem ütöttem el.De mi van,ha jön szembe,vagy mögöttem előz? Akkor muszáj elütni,hiába sajnálom...

2012. jún. 20. 15:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát igen... Pláne, ha az ember pl. a családjával utazik. Akkor fix, hogy nem fog a szakadékba hajtani senki és semmi miatt.

Amúgy szerintem olyan is csak a filmekben van, hogy a kutya nagy bociszemekkel néz, az autós elrántja a kormányt, majd a kutya sértetlenül elsétál. A valóságban az se érne sokat, ha elrántanád a kormányt, az állatot nagy valószínűséggel már akkor is elérné(súrolná) az autó.

2012. jún. 20. 15:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem is elütötték a kutyámat (nem lett baja) ráadásul pórázon volt úgy hogy ott voltam mellette
2012. jún. 20. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

A gazda a hibás aki nem pórázon viszi az ebét,meg kicsapja az utcára.Kóborló kutya ha elém kerül nem fogom rángatni a kormányt, mert nagy sebességnél az biztos kisodródást jelent,rosszabb esetben frontális ütközést,fékezni fékezek,de ha ez nem elég, akkor a kutyának annyi.Orvoshoz meg nem viszem ,egyrészt,ha sürgős dolgom van nem fogok km-eket kerülni és keresni egy orvost ,egy véres szutykos, talán veszett ,de legalábbis a félelemtől megvadult harapós kutyával,másrészt egy fillért nem fizetek más kutyájának ellátásáért főleg ha kárt is okozott a járműben.Ha ott a gazda akkor ellátja,ha olyan kárt okozott a kocsiban akkor rendőrt hívok,ugye fel kell venni az adatokat ,lehet kiderítik ki a gazda és behajthatom rajta a kárt.A rendőrök majd értesítik az állatmentőket ha egyáltalán..

Olyan ez mint a vadkár.Ha valaki elé ugrik egy őz és megsérül az állat ott se viszi senki orvoshoz .

2012. jún. 20. 16:18
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

mert az autósnak oda kell figyelnie mindig minden körülmények között... és persze, hogy a gazdának áll feljebb hiszen gondolj bele, ha például lenne egy 1.5 éves kisfiad, egy pillanatra szemelől tévesztenéd, kiszaladna egy autó elé és elcsapná... egyértelműen a te hibád lenne mert nem figyeltél a gyerekedre... De biztos, hogy neked állna feljebb...

Elég morbid logika tudom, de van benne valóságalap nem?

2012. jún. 20. 18:15
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

"Kóborló kutya ha elém kerül nem fogom rángatni a kormányt..." értem. Ha egy hajléktalan "kerül" eléd?

"fékezni fékezek" - ez igazán megtisztelő.

Orvoshoz meg nem viszem ,egyrészt,ha sürgős dolgom van nem fogok km-eket kerülni és keresni egy orvost ,egy véres szutykos, talán veszett ,de legalábbis a félelemtől megvadult harapós kutyával - most vizsgáztál le emberségből, ülj le, süllyedj el, egyes.

Olyan ez mint a vadkár.Ha valaki elé ugrik egy őz és megsérül az állat ott se viszi senki orvoshoz. - le fogsz hidalni: van ismerősöm, aki elé kirohant egy őz kb. fél éve. Állatorvoshoz vitte, hívta az erdészt. Tudod, van egy mondás, miszerint az ember igazi jelleme abból ismerszik meg, ahogyan az alatta állókkal bánik. Azt hiszem, ez alapján jóval többet sikerült megtudnom rólad, mint valaha akartam.

Eredetileg hosszan akartam ecsetelni, hogy mennyire és miért vagy te az emberiség hulladékának legalja, hogy mennyire undorítónak érzem magam miattad, hiszen - sajnos - egy fajba tartozunk, de mire idáig elértem a válasz megírásában valahogy elhalt bennem a düh, és mostanra csak mélységesen sajnállak.

2012. jún. 21. 00:22
 18/20 anonim ***** válasza:
36%
Még jó ,hogy vannak ilyen ráérős ájtatos állatvédők.Az állat az nem ember,ennyi.Millió állat hal meg naponta vágóhídon senki egy könnycseppet nem ejt értük ,engem meg nem érdekel az elütött kutya sorsa,a kocsim jobban érdekel amiért megdolgoztam.Mint írtam,direkt nem fogom elütni,de olyan baromságot sem csinálok,hogy félrerántva a kormányt totálkárra töröm magamat vagy mást egy rühes eb miatt.Ismerősöd meg egy kamu,azt az őzet már rég megették pörköltnek,csak elhitette a vadász vele ,hogy majd gyógyítgatja,ja persze:D
2012. jún. 21. 01:05
 19/20 anonim ***** válasza:
53%

Off: Utolsó válaszadó, el kell keserítselek: az ember is állat.:)

Mi is ugyanolyan állatfaj vagyunk, mint pl az oroszlán, csak a természet minket nem hatalmas erővel, fogakkal és karmokkal ajándékozott meg, hanem a tudatossággal, az érzésekkel, és minden egyébbel, amire az emberi agy képes.

On: Nekem régebben ütötték már el kutyámat. Én voltam a hibás, mert nyitva hagytam a kaput, a kutya kifutott rajta - macska után-, át az úttesten, és egy autós kb 130-cal (30-as táblával ellátott úton) áthajtott rajta. Viszont az autós is hibás, mert a megengedettnél 100-zal többel ment.És ha egy gyerek ugrik ki elé, vagy fut ki a labdája után?Akkor is persze az anyja a hibás, mert nem figyelt, oké, de még annyi sincs benne, hogy megálljon? Ha csak azért is, hogy leordítsa a fejemet...

Néhány társunkból hiányzik az emberségesség szikrája is...

2012. jún. 21. 09:32
 20/20 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

az igaz,hogy állatorvoshoz kötelességed vinni,de szerintem egy kutya miatt nem mindenki hajtana szívesen az árokba.

2012. jún. 21. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!