Miért van az, ha egy autós elüt egy kutyát, még a gazdájának áll feljebb?
Teszem azt,mindenki azt hajtogatja,hogy az autós a hibás.De a dolog ott kezdődik,hogyan került az utcára?
Ill.ezen kívül várnék ezzel kapcsolatban történeteket?
nem feltétlen az autós a hibás. Én sztorimnak happy end a vége hál isten.
Ez télen történt este 10 körül volt van -8 fok és lent sétáltam párommal és a kutyámmal mikor hozzánk odajött póráz nélkül egy nagytestű fekete kutya. Nem simogattam meg persze,de elkezdtem "beszélgetni" vele hogy hol a gazdi meg minden,de az volt a furcsa hogy nem ismerkedett csak megszagolt mind3unkat láttam hogy keres valakit. Akkor követtük a kutyát mindenhol kerestük a gazdáját mert már láttuk előtte a gazdit hogy mindig úgy viszi ezt a kutyát hogy ő elől biciklivel a kutya meg kövesse le se szarja hol jár pontosan.
Szóval fagyban vagy fél órát csatangoltunk egy idegen kutyával amikor elkezdett a kocsiút felé rohanni szó szerint azért még volt forgalom,úgy fékeztek le a kocsik mert leintettem őket gyors. Vicces látvány volt hogy kiálltam a kocsiút közepére és próbáltam hívni a kutyát de ha nem vagyok ott ezer hogy elütötték volna sajnos és nem a kocsi lett volna a hibás.
Végén mikor már nem éreztem a végtagjaimat a hidegtől megláttuk a gazdit a távolba a kutya elkezdett boldogan rohanni felé aztán bementek a lépcsőházba.
De hogy a gazdinak is 3negyed órába tellett mire lebandukolt otthonról hogy mégis hol a kutya? Mert láttuk akkor jön ki a lépcsőházból..
Vezetőt én akkor tartom hibásnak ha elüt egy állatot és otthagyja..különben nem feltétlen ő a hibás,főleg sötétben éjszaka.
Én azt vallom, hogy ilyenkor a gazda a hibás. Vagy meg kell nevelni a kutyát, vagy pórázon kell sétáltatni és nem történik ilyesmi.
Ugyanúgy, mint amikor a kisgyerek megégeti magát a forró vízzel, akkor sem a gáztűzhely vagy a gyerek a hibás, hanem a szülő, aki nem figyelt rá.
Ezért is mondják mindig, hogy csak felelősségteljes embernek való gyerek/állat.
De azért ott van a másik oldal is. Én mindig nagyon vigyáztam a kutyámra, ám egyszer amikor jöttem haza a sok csomaggal és időbe telt még bejövök a kapun, a kutya kiszaladt az utcára (már nem emlékszem miért, macska után vagy egyéb) és a szomszéd épp akkor indult el és csodával volt határos, hogy a kutyám nem sérült meg! Szerencsére a szomszéd lefékezett, így egy centire a kutya fejétől, testétől állt meg (szerencsére meg sem lökte őt). A szomszéd persze káromkodott, de én és a kutyám is rettentően megijedtünk, akkor aztán egy életre megtanultuk, hogy soha többé ilyen nem történhet.
Persze az is az én hibám volt, nem az autósé.
Csak arra szerettem volna kitérni, hogy hiába nagyrészt a gazda a hibás, néha történhetnek ilyen kis balesetek is. Nyilván az más, amikor az emberek póráz nélkül sétáltatják a nem eléggé fegyelmezett kutyát...
Összességében én a kutyát sajnálom ilyenkor leginkább, mert ha baleset éri, akkor mindegy kinek a hibája, neki fáj...
Az autós onnantól hibás, ha ott is hagyja szerencsétlen kutyát (macskát egyebet).
A vagdalkozó tulajdonosok több mint valószínű, hogy nem tudják mennyi a féktávolsága a kocsiknak, főleg ha nem négy tárcsafék, hanem kettő dobfék van rajta. Városokban 50, falvakban általában 30-40 a megengedett, lehet számolgatni.
Egyébként az emberek magukat sem védik. Fogalmuk sincs arról, hogy sötétben ők nem látszanak, mert úgy gondolják, hogy van a kocsin fényszóró.
Volt egy eset, stoppos állt út szélén a sötétben. Nem láttam, baj nem volt, hiszen nem az úton állt, de ha ott állt volna nem éli túl. Az utolsó pillanatban vettem észre, és mire felfogtam, hogy jesszus az egy ember volt, igencsak odébb volt, lévén főúton haladva a megengedett 90-nel mentem.
Nos, mindenkire rábízom, mit gondol, mi lett volna ha egy kutya szalad át éppen, hiszen ők még ennyire sem látszanak.
Köszi a válaszokat!
Szerintem viszont nem mindig olyan könnyű megállni!Mondjuk ha időben észreveszed,ez természetes reakcó,de mi van,ha sötét van mondjuk,vagy féktávolságon belül ugrik eléd egy állat? Azt meg nem tehetem,hogy átmegyek a szembesávba és fellölöm a többi autóst,vagy belehajtok az árokba!
Egyetértek a 14:52-vel (aki írta, hogy nem látszanak a sötétben a kutyák/emberek).
Én ugyan nem vezetek autót, és csak ritkán ülök autóba amikor pl. a családdal megyünk valahová. De még én is tudom, hogy ez így van (magyarán mindenki tudhatná, nem feltétlenül kell ahhoz jogsi).
Rengetegszer volt olyan, hogy este, sötétben jöttünk haza vidéken, és elénk ugrott egy róka, nyúl, őz stb.
Csak akkor lehet észrevenni, amikor már a kocsi előtt van! Apám nagyon-nagyon jól vezet, tényleg az egész város dicsérte, hogy milyen jó sofőr, egész életében ezt csinálta stb. De sokszor kerültünk olyat helyzetbe, hogy már ő sem tudott mit tenni. Amikor észreveszed az állatot, akkor már nem nagyon van mit tenni, hiszen ha félrerántod a kormányt kb. bemész a szakadékba (vagy lámpaoszlopnak, mindegy), a fékezés meg már olyan, mint halottnak a csók.
Hasonló a helyzet nappal is, ha a bokorból vagy kanyarodásnál a sarokról ugrik elő a kutya. Sokszor láttam ilyet, tényleg olyan gyorsan történik, hogy az ember fel sem fogja. Én azon is csodálkozom, hogy apám ilyenkor eddig még mindig meg tudott állni és sosem lett baja a kutyának. De mondom, ő kb. olyan szinten van, mint a Forma1-es pilóták. Nem dicsekvésből írom, csak szerintem arra nem lehet hagyatkozni, hogy majd megáll az autós. A legtöbb autós nem tud megállni!
Körülménytől függ, ha úttesten történik, póráz nélkül, akkor a kutya gazdája a hibás. Ha a sofőr ott hagyja az elütött állatot, akkor ő is hibás (ha jól tudom büntethető is).
Joeyt is fellökte télen egy autó, belvárosban, sétáló utcán sétáltunk (pórázzal) az idióta nem vett észre minket, én épphogy félreugrottam, amennyire tudtam, rántottam magammal Joeyt, rávágtam egyet a motorháztetőre, erre fékezett be, így úszta meg Joey annyival, hogy fellökte. Itt speciel a sofőr volt a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!