Sharpeit vagy Haskyt vegyek első kutyának, esetleg valami mást?
Szüleimmel sikerült lebeszélnem hogy kaphatok egy saját kutyát.Van már egy 9 hónapos Német juhászunk de ő apámhoz ragaszkodik és olyan mintha én ott se lennék neki,ezért(meg azért mert már elég idős vagyok.15 éves)sikerül lebeszélni hogy lehet egy sajátom.
A Haskykba egyszerüen szerelmes vagyok a szemük miatt,de félek hogy mivel hideg helyre vannak kitenyésztve ezért nem érezné magát jól ezen az éghajlaton.
A Sharpi simán csak tetszik mert olyan furán néz ki és az is tetszik hogy más mint a többi kutya.De ugy hallottam hogy rengeteg bőrbetegségük és alergiájuk lehet.
Tudom hogy ezek elég makacs kutyák akikkel nehéz bánni,de ez engem nem zavar mert én is ilyen vagyok:D
Esetleg ha tudtok valami olyan kutyát ami nem tul drága(nem versenyekre akarom hordani) akkor irjatok.Talán az egyetlen kutya amit nem nagyon akarok az a Retriver,mert olyan átlagos.
És mégvalami:Ne legyen a Sharpeinél kisebb
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem ne akarj másik kutyát. Inkább próbálj meg erősebb kapcsolatot kialakítani a mostani kutyátokkal.
Hidd el jó társa lesz ő mindkettőtöknek.
Valószínűleg apukád a határozottabb és ezért ő mögé állt be a kutya. Ha választasz egy bármilyen fajtájú másik kutyát, könnyen előfordulhat, hogy ő is apukádat fogja vezérnek tartani.
Nagy az esélye, hogy a másik kutya is Apukádat fogja falkavezérnek tekinteni.
Egy erősebb jellemű kutya egy 15 évest nem igazán fogad el falkavezérnek, megérzik a családon belüli rangsort.
Köszönöm a válaszokat.
A mostani kutyánka azért fogadta el apámat vezérnek mert minig kintvan az udvaron a munkája miatt és napi 15 órát vele van,meg kiskora óta még wcre is együtt mennek(nem vicc:D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!