Első kutya? Intő jelek? Még menthető?
Engem is frusztrálna ha apám elrugdalna a reggelizőasztaltól és csak füttyszóra ülhetnék oda.
Mikor kiteszed az ételt eszik, mit akarsz rendszabályozni ezen? Ez egy vizsla, olyan mint egy őzike, mit vársz tőle?
Ugasssa meg a betöröt, egyen nyugodtan mikor adsz neki, ne piszkitson a lakásba, jöjjön oda mikor hivod és slussz.
De mondjuk tudod mit? Emeld magasabb szintre ezt a falkavezérséget, ne engedd csak füttyszóra a szukák közelébe, szaglászni is csak parancsra szaglászhat, akkor lennél aztán profi falkavezér.
Nem értem, hogy miért probléma az, ha csak engedélyre ehet. Nálunk is így van. És ez semmilyen mentális problémát nem okoz a kutyáimnál...
A Kérdezőnek annyit, hogy tényleg a legjobb egy kutyasuli lenne. Írtad, hogy messze van, de szerintem valahogy meg kéne oldani. Én úgy érzem az írásodból, hogy a kutya nem tudja, hogy mit vársz tőle, nem érti, hogy mit akarsz. És ha nem csinálja, amit Te szeretnél (pedig nem tudja mit vársz el tőle), akkor szidást kap.
Szerintem először tanítgasd, értse meg a feladatot, utána már el lehet tőle várni, hogy meg is csinálja. A szidással pedig óvatosan. Szerintem már most sem bízik meg benned a kutya, a szidással - amit nem tudja miért kap - csak rontasz a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!