Első tüzeléses jól sikerült spániel keverékemet elkapta egy kan, ilyenkor hogyan tovább?
Sziasztok, tegnap vettem észre, hogy kiásta magát a kerítés alatt, utána mentem, és már össze tapadva találtam rájuk.
Gondolom már tuti a terhesség, viszont mi nem szeretnénk kicsiket, meg a spáni is nagyon fiatal a terhességhez, és a szokásosnál sokkal alacsonyabb a termete, a kan meg jóval nagyobb volt nála.
Nem szeretnénk ha óriás bébijei lennének, akiknek a világra hozatalába belehalna... ilyenkor az orvos tud segíteni?
Neki is lehet "abortusza"?
Mindenképpen ivartalanítani akartuk, csak eltotojáztuk az időt és beütött az első tüzelés.
Akkor van terhesség megszakítás, az jó.
Persze, hogy nem kellenek kicsik, sajnos van belőlük elég így is a menhelyeken... :(
Az enyém is befogadott kutyus.
Igaz bazi édesek a szőrpamacsok, de áldom az eget, hogy anyukám tovább nevelt annál, hogy valami bazi édes mikor kicsi, aztán mikor felnő mehet a fenébe.
Bár több ilyen felelősségteljes állattartó lenne, mint te, kérdező! :)
Az még csak hagyján, hogy a kölyköknek mi lenne a sorsa, de az anya kutyát nagyon megterhelné az ellés. Még ő is csak kölyök, növésben van, de a vemhességtől és az elléstől végleg leállna a fejlődésben, fizikailag is, szellemileg is keményen megterhelné az egész. Ilyen fiatalon nem biztos, hogy egyáltalán gondozná a kölyköket és sajnos arra is nagy esély van, hogy komoly, akár végzetes gondok merülnének fel az ellés közben. Neki sokkal jobb és biztonságosabb az ivartalanítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!