Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Angol cocker spániel? (részlet...

Angol cocker spániel? (részletesen)

Figyelt kérdés

Sziasztok!szeretnék mindent megtudni a fajtáról leginkább a tulajdonságaira(tudon,h mindegyik 1 személyiség)vagyok kiváncsi vlamint,h panelba jól elvannak?(tudom,h napi 3-4x kell sétáltatni)

Köszi a válaszokat:)

2012. máj. 29. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont most van egy kölyköm 3.5 hónapos. Elvan a lakásban de nagyon mozgásigényes ha 1 nap nem tudom annyit elvinni sétálni mert mondjuk esik az eső azonnal megpróbálja a lakásban levezetni az energiáját ha kell rombolással. Amit fontos tudni,hogy nagyon ragaszkodó típus állandóan az ember sarkában van és mindenről tudni szeretne. Gyorsan tanul,nagyon okos fajta. Hajlamos allergiára és szembetegségre ezért csak jó helyről szabad venni! A szőrét rendszeresen gondozni kell mert már kicsi korától hajlamos csomósodásra meg nem árt azért felkészíteni a kozmetikusra sem,nem célszerű ha 1 éves korában lát először fésűt meg vizet meg hajszárítót a kozmetikusnál. Akaratos kutya amit erős kézzel kell nevelni különben az ember fejére nő...hamar megtanul dolgokat amiről aztán nagyon nehéz leszoktatni. Összességében nagyon aranyos kutya én örülök neki,hogy ezt a fajtát választottam!
2012. máj. 29. 15:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ:)esetleg megmondanád neked honnan van?:)
2012. máj. 29. 16:15
 3/13 A kérdező kommentje:
*nekem
2012. máj. 29. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

Mikor volt az angol cocker spániel hajlamos allergiára? Könyörgöm...

Kedves kérdező! Üsd be a google-ba, hogy angol cocker spániel, és rengeteg mindent olvashatsz a fajtáról, de leírom neked az én szubjektív véleményemet.

Az angol cocker makacs, önfejű fajta, könnyen az ember fejérő nő. Ha nem neveled, kezelhetetlenné válik.

Szüksége van irányításra, ha megfelelő nevelést kap, kellemes társ válhat belőle. A panelben tartásnak nincs akadálya, ha van hozzá türelmed, 4 egészségügyi sétával és egy hosszabb sétával beéri egy nap.

A szőre gondos ápolást igényel, 2-3 havonta hozzáértő kozmetikussal trimmeltetni kell (ettől nem is vedlik annyira). Gépezni nem szabad, mert a szőre "gusztustalan" lesz, begöndörödik, filcesedik, borzasztóan koszolódik, és szívja be a vizet. A hasán, fülén lévő szőrt minden nap csomómentesre kell fésülni. Sajnos a kozmetikájuk igen költséges (egy alkalom 6000Ft).

A fajta hajlamos a fülbetegségekre, ezért a fülében lévő szőrt mindig kopaszon kell tartani.

Allergiára nem hajlamosak.

Viszont van 3 örökletes betegség, ami nagyon jellemző, és a spánielek magyar állományában borzasztóan elterjedt:

PRA - örökletes szembetegség, az ebben szenvedő egyed 4-5 éves korára megvakul

FN - örökletes vesebetegség, az ebben szenvedő egyed 2 éves korára meghal

HD - csípőízületi diszplázia, az ebben szenvedő egyednek tönkremegy a csípője, és csak műtéttel tartható kordában.

A túlterhelt spániel állományban nagyon fontos olyan tenyésztőtől venni kiskutyát, ahol nincs beltenyészet, mert a beltenyésztett egyedeknél nagy az esélye az agressziónak. Ez általában a csoki és csokiten kutyákra jellemző manapság (régen az aranyakra is).

Nagyon sok olyan tenyésztő is van, akik csak "színre tenyésztenek" (egy csoki kutya sokkal drágább), ezeket is érdemes elkerülni.

A havi fogyasztása kb. 6 kiló táp havonta.

2012. máj. 29. 17:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Kedves előző! Ne haragudj de igenis hajlamosak allergiára!

Több spániel ismerősöm is mondta,hogy ételallergia elég gyakran előfordul,de nem csak ennél a fajtánál szóval nem értem mire kell ennyire okoskodni.

Kérdezőnek: Tenyésztőnél vásároltam a kutyust oltással,chippel,törzskönyvel féreghajtva.

2012. máj. 29. 17:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Önfejű, makacs, domináns, határozott. Könnyen az ember fejére nőnek.

Nem ajánlom panelba sok sétával sem. Hiperaktívak, sokszor túrázunk, fáradhatatlanok, imádják a vizet, a labdát, frízbit. Kinti bentinek esetleg, ha ki akar menni kimegy, ha be, be. A füléből, talpáról rendszeresen vágni kell a szőrt, a többit kozmetikus trimmeli 3 havonta.

2012. máj. 29. 20:17
 7/13 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!

A 17:14-esnek is köszönöm sokmindent leírt,viszont lehetene kicsit kedvesebb módban is:)

Első:úgy gondoltam,hogy melyik tenyészetből?:D

20:17-es nemhiszem,hogy megfogadom a tanácsod,mert Te vagy az első aki azt mondja,hogy nem ajánlja lakásba,pedig ha 1-2szer egy nap jól lemozgatom+eü.séták szerintem kifárasztom,de neked is köszönöm a válasz!:)

2012. máj. 29. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Én nem tanácsot adtam, csak mondtam, hogy nem ajánlom panelba. 3 angol cockerem van, kertes házban, és még itt sem szeretnek bent lenni, ha nem muszáj. A séták meg úgy is elmaradnak majd, így lett a 3. spanim is.
2012. máj. 29. 21:46
 9/13 anonim ***** válasza:
nekem teljesen elvan napi 3-4x séta mellet igaz én e mellet foglalkozok vele de ezt se rendszeresen. Én mindegyik állítást tudnám cáfolni hogy önfejő stb. Igaz egy kis hiszit gép ami nem tetszik meg kommentálja de megcsinálja. Viszont allergiás a csirkére és valami pollenre.De én csak ajánlani tudom panelba is teljesen nyugodtan. Ha meg van ez a mozgás neki adva.
2012. máj. 29. 22:00
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

A hosszú válasz írója vagyok.

Az allergia írójának: kíváncsi vagyok, honnan vetted a kutyádat, ahol ilyet mondanak a gazdinak, hogy allergiára hajlamos a fajta.

A kérdezőnek: minden kutya másmilyen, egy normális tenyésztő felméri a kölykök aktivitását, jellemét, wesenjét, és ez alapján ajánlja őket "életvitelszerűen" gazdiknak. Vannak nagyobb és kisebb aktivitású kutyák.

Akit én neked szívből ajánlok, a Fűzberki kennel. Ott valóban minőségi tenyésztés folyik.

2012. jún. 1. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!