Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Angol cocker spániel? (részlet...

Angol cocker spániel? (részletesen)

Figyelt kérdés

Sziasztok!szeretnék mindent megtudni a fajtáról leginkább a tulajdonságaira(tudon,h mindegyik 1 személyiség)vagyok kiváncsi vlamint,h panelba jól elvannak?(tudom,h napi 3-4x kell sétáltatni)

Köszi a válaszokat:)

2012. máj. 29. 15:50
1 2
 11/13 Letty33 válasza:

Nekem van egy 14 éves cockerem amikor születtem már 2 éves(anyáméké)elöszőr nagyon utált mert kiturtam a kiskedvenc szerepből,most engem szeret legjobban.Elég undok természete van de egy kölyöknél lehet ezen váltosztattni

imádja a fülvakarást

2012. jún. 1. 22:23
 12/13 hetsedly válasza:
100%

Sziasztok!

Nekünk egy 11 hónapos blauschimmel angor cocker spánielünk van (szürke-fekete). 9 hetes korában hoztuk el. Mielőtt ezt a fajtát választottuk, alaposan körülnéztünk, hogy milyen kutya való nekünk. Panelban élünk, 3 szobában, 3 nagyobbacska gyerekkel a harmadik emeleten. Kisváros, Duna mellett. Sokat utazunk, kirándulunk és járunk evezni is nyáron. Tehát egy kisebb méretű, családbarát, nem feltétlen házőrző kutyára volt szükségünk. Amikor a gyerekek megkapták (meglepi volt), egyből kaptak hozzá 3, kutyaneveléssel kapcsolatos könyvet. Kiolvasták mind (mi is. Felállítottuk az "aranyszabályokat", amit következetesen tartunk azóta is. Például: a kutya nem léphet be sem a lépcsőházba, sem a lakásba, csak ha mi engedjük ("gyere!". Ha mégis izgatottságában berohanna, visszaküldjük, és újrajátszuk. Nem nyúlhat az ételéhez, amíg nem mondjuk: "Tied!". Ezek a dolgok nagyon jól beléivódtak. Percekig nézi a kajáját, ha elfeledkezünk róla véletlenül (pl. csörög közben a telefon), de nem nyúl hozzá. Az elején úgy adtuk neki az ételt, hogy a szeme láttára belenyúltunk, úgy tettünk, mintha beleettünk volna, és azután kapta ő meg. Ha rosszat tett, azonnal leszidtuk(-juk) keményen. Ez pl. azt jelenti, hogy ha véletlen elkóborolt (ma már nem szokott, tudjuk póráz nélkül is sétáltatni, szidás, majd a következő séta rövid pórázon, ridegen, nem mosolyogva. Sőt, előfordult egyszer-kétszer, hogy nem kapott enni akkor, egy étkezés kimaradt. Mikor a jó-viselkedéses sétából visszaértünk, jutalom - mint ahogy minden tevékenységét jutalmaztuk. Ma ott tartunk, hogy egy nagyon ragaszkodó, alkalmazkodni és megfelelni akaró kiskutyánk van, akiben nyoma sincs a főnökösködésnek.

Ha rosszat tesz (na jó, ás a nagymamák kertjében), akkor elég rászólni, lehajtja a fejét, és bűnbánkódik :-) Nem igazán rombolt, néhány tenyérnyi tapéta bánta a kölyökkort, és néhány elöl hagyott strandpapucs (így jártatok, gyerekek!:-)). Igaz, eleinte, ha egyedül maradt, csak az előszobában maradhatott, meg a konyhában, majd a teret fokozatosan tágítottuk neki. A második napon megevett két Nokia töltőt. A következő napon az újat, amit vettünk. Ezután letettem egy régi másikat, amit nem használtunk, és azt mondtam: "pfuj", erősen - akkor megijedt. Ezután egy órára, majd egy éjjelre kint hagytam azt a töltőt, azóta nem eszi. Ezeket az okosságokat persze könyvből tanultuk, nem volt tapasztalatunk előtte, ez az első kutyánk. Szerintem panelban jól lehet tartani. Igaz, mi négyszer visszük le: 6-11-15-19 órakor, mert akkor mindig van itthon valaki. Nagy túrákat is teszük, sokszor 1-1,5 órás túrákat, főként a közeli kicsi erdőben és a Duna-parton - már ügyesen úszik, de kenuzni is vittük, gond nélkül tűrte. A kozmetikus az első alkalommal, 9 hónapos korában fürdetéssel és a rengeteg szőr lenyírásával 4500 forint volt (és három óra!). Nem trimmelte, mert azt mondta, a szőre különleges, és nem kell trimmelni. A következő alkalom fürdetés nélkül 3000 forint volt (akkor már rendszeresen fürdött a Dunában). Gyorsan nő a szőre, ezért havonta kell(ene) vinni kozmetikushoz. Egyébként sok mindenre meg lehet tanítani, mert nagyon szereti a hasát (hízékony!!!), a mienk ül, fekszik, pacsit ad, kúszik, hanyatt vágja magát a BUMM! vezényszóra, szimattal megkeresi a falatot... stb. Összegezve tehát: panelban lehet tartani, de sok sétára van szüksége, és (most idejött, és megbökött az orrával :-)) sok foglalkozásra, tanításra. Nem nő a fejetekre, ha kezdetektől jelzitek, hogy ti vagytok a főnökök, ő "csak" egy kutya. A kozmetikára pedig sajna áldozni kell. Egyébként egy játékra és mókára mindig kész, kiváncsi kutyus, aki tele van szeretettel, de kicsit gyáva (hát, nem házőrző génjei vannak), de azt szereti főként, ha a "falkája" (értsd: családja) együtt van vele - és akkor mindegy neki, hogy putriban, panelban vagy kertes villában lakik.

2012. jún. 4. 23:05
 13/13 Black_Cat válasza:
Nálunk panelban van, bár a miénk csoki ten de nagyon jól el van :D De most szegényke valamire allergiás :/
2013. júl. 14. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!