Mit csináljak, hogy javuljon?
Néha megtámad, agresszív, néha nem. Például ma reggel is megyek el előtt oda jön hízelegni, most délután meg ott ül ahol szoktunk menni onnan 10 méterre és morog, ott a kajája is, de nem eszik meg sem közelítem őt, elég ha oda nézek és morog, ha meg 2 mp-től tovább nézem megtámadna, csak rajta van a lánc (ház őrző). Miért ilyen??? Sokszor csak bent ül az óljában vagy fekszik és kínjában morog néha még apámra is pedig tőle nagyon fél. Néha meg oda jön hogy foglalkozzak vele. Már vizet se merek neki adni mivel a kajás tálja mellett van a vizes tálja és meg tannál támadni. Mit tegyek, hogy ezek a morgások, támadások egyre ritkábbak legyenek, majd megszűnjenek? Sokszor ha megyek el (van neki egy kis helysége) és ha ott megyek el akkor rá se nézek de hallom hogy morog. Ez a félelem jele? Vagy alatta vagy a hierarchia listáján? Vagy csak össze van zavarodva? Mitől lehet? Miért ilyen, mit tegyek?
A kutyám 6 éves kan, nincs herélve.
Én F/17.
Ezt hívják állatkínzásnak.
Miért lenne a kutya attóljó házörző ha megverik? Ésmiért lenne az ha láncrakötik?
Soha nem lett nevelve, nem volt szórakozása, nem lett sétáltatva,megbolondult mint a cellába zárt rab. És utána még láncra is kötötték.....
Csodálkozol?
mivel házőrzőnek kellett nevelni, azért verte meg párszor.
ha apád ilyen jól ért a kutyákhoz, akkor inkább tőle kérdezősködj.
Egy kutyát nem ütünk, ha kell ha nem. hanem kiskortól folyamatosan épitjük, életben tartjuk az ösztöneit, gondoskodunk arról, hogy minél többet megismerjen az őt körülvevő világból. és csak egy kiegyensulyozott, jó idegrendszerű kutya lesz alkalmas arra, hogy megvédje az otthonát, a családját. Ebből a kutyából apád olyan jó házörzőt nevelt, hogy valószinűleg az első betörő elhajtaná. igy meg mit véd, ha láncon van.
A törődés, tanítás és a kutyával való kapcsolat teljes hiánya tette ilyenné.
Szerintem ezen csak akkor tudsz javítani, ha felfogadtok egy oktatót, aki házhoz jár, és tőle ti is megtanultok kutyául.
Nem lesz egyszerű feladat, de ha tényleg változtatni akartok a dolgon, sikerülhet.
Ajánlanám még Jan Fennel könyveit - sokat lehet tanulni belőle.
Egyébként mekkora kutya? (mármint méretre)
igazából csak én akarok rajta javítani, mivel jó barátok lennénk, csak hát ez gátolja.
Közép méretű, keverék Kuvasz anyja Vizsla apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!