Veszélyes lehet a kutyám?
Bővebben: Áprilisban fogadtunk örökbe menhelyről két kuttyot. Az egyik egy tünemény, de a másiknak vannak furcsa dolgai. Volt már sok kutyám az idők alatt, és egytől egyig mindegyikben megbíztam, tűzbe tettem volna a kezem értük, hogy sosem harapnának meg senkit, vagy sosem tennének váratlan dolgokat, szóval a "jó kutyákból" van tapasztalatom. Ez a mostani viszont elég furán viselkedik néha. Első alkalommal etetésnél folyton morgott és egy nap nekem ugrott, meg is csípett egy szempillantás alatt három helyen. Akkor apósom eléggé elverte, sajnáltam is szegényt, de ez akkor biztos kellett. Akkor meg is volt sértődve egy napig, és még a társára is haragudott, mert azzal többet foglalkoztunk, amúgy alapból jól kijönnek. Elbújt másnap egy bokor alá és amikor megtaláltam és hívtam, neki ugrott a másik kutyának. Erről nagyjából leszokott, mert mostanra már tudja, hogy itt nem kell harcolni az élelemért, meg azt csinálom, hogy amikor elé teszem az ételt, meg simogatom párszor a hátát. De egyik nap is kivett egy falatot a tányérból, nem ette meg egyből, mert valamiért nem tetszett neki, de azért mégis csak úgy volt vele, hogy az övé és leült vele ide az ajtóm elé. Folyton morgott, ha arra mentem, már ki sem mertem lépni. Meg sokszor csinál olyant, hogy csak úgy áll és mereven néz, sokszor sunyin néz, mint a róka a mesékben. De alapból meg legtöbbször érezni, hogy igényli a szeretetet, nagyon kedvez a másiknak, aki fiatalabb nála, néha inkább odébb oson, ha a kisebbiket simogatom. Keverék kutya, de szerintem van benne valami szánhúzó fajta. Loncsos, drót szőrű, de a szeme olyan "kontúros" és szúrós tekintetű.
Ezek alapján szerintetek lehet vele baj a későbbiekben? Ha gyerek jön, kell tartani tőle? Azt még meg kell említenem, hogy sokan járnak hozzám, mert itthon dolgozom és az ügyfeleimnek egytől egyig örül, meg ugrál.
Köszi a választ. Elkezdtünk járni kutyasuliba. Ott minden feladatot megcsinál, ilyen szempontból nagyon ügyes. Bár hozzá teszem, a férjem vezeti őt, én pedig a kisebbiket. Lehet cserélnünk kéne...
Viszont itthon a férjemnek sem mindig fogad szót, pedig ő határozottabb. Sőt! itthon ha hívom, hozzám jobban ide jön, szóval lehet tényleg jó volna az a könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!