Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1 hónap múlva megérkezik a...

1 hónap múlva megérkezik a golden retriever kiskutyánk, addig is szeretnénk felkészülni az érkezésére. Az alap dolgokon kívül mit szerezzek még be neki?

Figyelt kérdés
Alap dolgokon a fekhelyet, játékokat, pórázt, nyakörvet, etetőt-itatót, kutyakaját értem. Ezeken kívül mit tanácsoltok még, ami segíthet esetleg a kutya nevelésében, tartásában? Élősködők ellen frontline spray-t fogok használni.
2012. jún. 17. 10:27
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Golden_gazdi, akkor te melyik tápot ajánlod?
2012. jún. 18. 10:52
 22/30 A kérdező kommentje:

tegnap 22:23

Ezt sokan mondták már nekem is, hogy a kutya nevét nem ajánlatos ráírni a bilétára. De még mindig hasznosabbnak találom, mint a chipet. A chip itt nagyon vidéken majd' "feleslegesnek" számít. Az a bajom a chippel, hogy vidéken élek, és itt az emberek általában egyből hazaviszik a talált kutyát(persze csak azt, ami fajtatiszta), és ha nincs biléta, szépen megtartják maguknak. Az eszükbe sem jut, hogy esetleg chipes a kutya. A másik meg az, hogy a fél lakosság 60 év feletti, sokan még csak azt sem tudják mi az a kutyachip. :) Mindegy, ártani nem árt, és ettől függetlenül hasznos dolog. A bilétáját már kinéztem magamnak, ahogy írtad, csak az én tel.számom és a lakcímünk lesz rajta. :) Köszi a válaszod!

2012. jún. 18. 10:58
 23/30 anonim ***** válasza:
Hát jó a Kennel's favourite, Taste of Wild, Acana, Eukanuba, Brit, rengeteg prémium táp van, én az R.C-t nem ajánlom, pénzkidobás :) De a legjobb ha Te tapasztalod ki melyik válik be
2012. jún. 19. 21:43
 24/30 anonim ***** válasza:
Amúgy többen kérdeztük hogy melyik kennelből lesz a kutyus, és (lehet hogy az én figyelmemet kerülte csak el) nem láttam hogy megosztottad volna velünk. Nem publikus esetleg? Pü-ben is megírhatod, csak én is goldenes vagyok, kiváncsi vagyok honnan lesz :P
2012. jún. 19. 21:45
 25/30 A kérdező kommentje:

De publikus, csak félek, hogy lehurrogtok, amiért szaporítótól veszek. De én nem tartom annak, leírom miért. Ezt egy másik válaszolónak írta pü-ben, de kimásolom ide is:

Egy barátunk ismerősétől vettük a kutyát. Nincs kennelneve, mivel nem tenyésztéssel foglalkozik. Törzskönyvezettek a kutyái, minden követelménynek megfelelnek, egészségesek, betegségektől mentesek a kutyái, ezt papírokkal is tudja bizonyítani. Egyedül annyi, hogy soha nem vitte kiállításokra őket, pedig vihette volna, mert a kutyáinak a szülei törzskönyves, kiállítási kutyák. Ausztriában vette őket. Minden kölyköt chipezve, oltva, féregtelenítve ad el, és minden kölyökhöz adott ilyen tápot, amit belinkeltem. Ez az első alom, eddig nem voltak kiskutyák. De nem is tervez több almot, ivartalaníttatja mindkét kutyáját, mert hobbi célból tartja őket. Azért is írtam csak privátba, mert sokan letámadtak volna, hogy egy szaporítótól vettem a kutyát. Én nem tartom annak, mivel tényleg úgy adja el a kutyáit, ahogy egy tenyésztő tenné. Igazolni tudja az állatorvosi vizsgálatokat, dp mentesek a kutyák, stb, és ugyebár láttam is őket személyesen.

Szóval ezért nem írtam kennel nevet, mert nincs. Nem támogatom a szaporítókat, de én őt nem tartom annak, mivel tisztességesen árulta a kutyáit. Nem az a célja, hogy minél előbb eladja a kutyáit, hanem hogy minél jobb helyre kerüljenek. Kérlek ne hurrogjatok le!

2012. jún. 19. 22:00
 26/30 A kérdező kommentje:
Ja, és ha kérdeznétek, hogy minek kellett ez az alom, ha úgy is ivartalaníttatni akarja a kutyáit: Szeretett volna megpróbálkozni a tenyésztéssel, de szó szerint rosszul van, hogy tudja, hamarosan elviszik majd tőle a kölyköket. Fáj a szíve, hogy oda kell majd adni őket. :) Így rájött, hogy nem alkalmas erre a dologra.
2012. jún. 19. 22:04
 27/30 anonim ***** válasza:

Nekem egy 3hónapos Goldenem van. Sajnos az előző Goldim meghalt télen,ezért újat vásároltam. Az előzőnek izületi problémái voltak. A Goldeneket nagyon tudatosan kell etetni. Vegyél nekik állatorvosnál csonterősítőt. A tenyésztő a Purina Pro Plan Puppy eledelt javasolta. Azt mondta,hogy tele van vitaminnal és mindennel,amire szüksége van a kicsinek ahhoz,hogy minnél egészségesebb legyen. Továbbá ettől a táptól erősek lesznek a csontjai is. Fressnapfban lehet kapni,de az ára nagyon húzós. Ráadásul sokat eszik a picike :) Úgyhogy nekünk egy webáruházat ajánlott. Ingyen kiszállítják a tápot. Itt az ára jóval barátságosabb. Nem mindegy,hogy 20.000ft a táp vagy 11.000ft.

[link]

2012. jún. 22. 01:29
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsodat! :) És sajnálom a kutyusodat! :(
2012. jún. 22. 09:40
 29/30 anonim ***** válasza:

Olvasgattam itt. Most lehet engem fognak lehurrogni.

Nem mindegy amúgy, hogy tenyésztő vagy szaporító. Eleve itthon mindenki szaporító aki nem járatja a kutyát.

Azzal közben senki nem foglalkozik (1-2 kenneltől eltekintve), hogy idegrendszerileg milyen a kutya, mert ugye mégis munkakutya. Ehhez képest nagyon sok golden lövésfélő. Mit csinál a tenyésztő? Elviszi egy képességvizsgára, ahol azért elég kicsi a rosta, majd hordja-hordja kiállításra. HJCH,HCH stb. De a golden munkakutya. Én többre becsülném a working test és field trial eredményeket, vagy ha ezek nincsenek is, járnának vadászni csak úgy néha (ismétlem tisztelet a kivételnek, akinek nem inge...)

Persze én itt nem azt mondom, hogy nem elítélendő a gazdasági haszonszerzés szerű szaporítás, ahol a kutyával nem foglalkoznak, csak jönnek a kölykök futószalagon. Csak itthon, az aki nem járatja kiállításra a kutyáját, de ennek ellenére lelkiismeretesen vállal almot, és nem 200ezerért adja a kölyköket, rögtön szaporító.

De nem az lenne a lényeg, hogy egészséges kutyát kapjon a leendő gazdi? Ezt nem befolyásolja se a CAC címek tömkelege, se a korábban említett munkaeredmények.

És szerintem amég a tenyésztők is haszonszerzési céllal adnak kölyköket, addig a szaporító iparág élni és virulni fog. Mert ugye senki nem hiszi, hogy 200ezer Ft önköltségű egy kölyökkutya.

2012. jún. 23. 22:31
 30/30 A kérdező kommentje:

ma 22:31

Szerintem sok igazság van abban, amit írtál!

2012. jún. 23. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!