Berni pásztor kutya vagy arany retriever?
Szerintem meg nem az számít, hogy kinek mi a kedvence, hanem hogy a kérdező milyen típusú kutyát szeretne. Nekem goldenjeim vannak a páromnak bernije. Mi a cél?
A goldenek nyugisak és imádnak kirándulni, a berni lustább és nagy melegben meg sem mozdul. A goldeneket könnyű kezelni, a bernit sem nehéz, de több makacs, önfejű kutyust láttam már belőlük, mint goldenből. A bernik talán kicsit önállóbban, nem lógnak annyira az emberen mint a goldenek, bár a pároméké folyton bököd, hogy simogassam. És persze az sem mindegy, hogy küllemre NEKED melyik tetszik jobban.
Szóval mi vele a cél?:)
Szia!
16 évig volt golden retrieverem (anya és lánya), nagyon szuper kutyának találom. Mikor meghalt a kisebb, kis szünet után újra szereztem kutyát. A mostani berni pásztor - skót juhász keverék :-)
Szerintem a berninek nagyon melege van nyáron, elvégre nem ilyen éghajlatra "lett kitalálva", úgyhogy ha amellett döntesz, gondoskodni kell külön róla a nagy nyári meleg elviselésére.
berni pásztor-golden retriver hibrid ???
( a sok berni tenyésztö tudja,milyen sok a beteg kölyök, és persze ez jellemző a goldenekre is, sőt sajnos a goldenek között örökletesek az idegrendszeri problémák is!!)
persze ez nem azt jelenti ,hogy minden kölyök beteg, de szerintem 40 % körül van fajtiszta és beteg kölykök száma!
miért ?: mert rettenetesen drágák a vizsgálatok, és nem lehet beépíteni a kölykök árába !
mindenképpen a hibrid lesz a jövő, mert olyan sok a szelektálni való kutya ,és oly kicsi a kereslet !
illetve : mennyibe is kerül egy kölyök ???
van 30 000.-ért,és kapható 130 000.-ért is??? miért?? hogyan ???ja ,,mert a szülöknek minden vizsgálata megvan ?? és persze ez sem biztosíték ??
egy törzskönyv 5 500.-ft / kutya , de mennyis a vizsgálatok össz . költsége?? mennyibe is kerül egy jó tenyészpár??
sokba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!