Hogy tanítsam a labrador retriever kölykömet?
próbáld játékosan tanítani
először jól fáraszd le,és miután jól lefáradt gyorsan megtanítod neki a dolgokat és jutalmul megkapja a kedvenc játékát,így még élvezni is fogja a tanítást.
Dehogynem megy :) Motiváld játékkal. Játék közben kapd fel a labdáját, és tartsd a feje fölé, és ha leült (le fog, mert úgy kényelmesebb felfelé nézni), megkaphatja, és mehet tovább a játék. Behívás szintén mehet így, néha odahívod magadhoz a kedvenc játékával, és játszol vele egyet. Marad detto, leülteted, és hátrálsz egy lépést, ha a helyén marad, mehet a játék (bár ezt mondjuk fáradtabb állapotában gyakorolnám inkább :)).
A kiskutyák tanulásra vannak programozva, az a dolguk, hogy beilleszkedjenek a falkába, megtanulják a szabályokat. Neked csak annyi a dolgod, hogy megtanulod ezeket a dolgokat úgy tálalni, ahogy megérti őket :)
7hetes ?:) egyemmeg ő még nagyon pici ! egy normális tenyésztő 8 hetes kora alatt oda sem adja a kutyust!
amúgy nekem is labradorom van igaz ő már 9hónapos! lassan 10 :) és én 6 hetesen hoztam el! szerintem még várj 1-2 hetet a tanítatással :) had szokjon téged egy picit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!