Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Karfiol levest adhatok a...

Karfiol levest adhatok a kutyáknak?

Figyelt kérdés

Pénteken főztem egy hatalmas adag karfiol levest, de hétvégén a család többi tagja elutazott, én nem tudok ennyit megenni, kidobni nem szeretném.

Szerintetek etethetek belőle a kutyáimmal egy kis adagot?

2012. jún. 17. 09:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nyugodtan odaadhatod. Régen bezzeg tökéletes eledel volt a kutyáknak a maradék házi koszt. Az én kutyám minden fajta féle maradékot megeszik, beteg se volt még soha. Tápot is kap, de azt minden másnap. Arra vigyázz, hogy ne süsse a nap a levesét, mert megromolva betegedhet tőle.
2012. jún. 17. 11:51
 12/18 anonim ***** válasza:

A mi tacskónk nagyon szépen ki tudta az orrával böködni a tányérjából pl. répát-gyökeret, mert azt nagyon nem szerette. De a krumplit és a levet, no meg a tészta-maradékot nagyon szívesen bezabálta.

Tudják az állatok mi jó nekik, nehogy azt hidd már, hogy nincs magukhoz való eszük!

2012. jún. 17. 11:59
 13/18 anonim válasza:
nem igazán ajánlott a kutyának semmiféle fűszeres ételmaradék, de ha mégis oda adnád neki egy kis áztatott kenyérrel akkor add oda neki az egészet, mert ha benne marad a kenyér akkor nagyon hamar megromlik és szegény kutya beteg lesz tőle.
2012. jún. 17. 13:47
 14/18 A kérdező kommentje:

Jelentem, fasírtot csináltam belőle, és nagyon finom lett. Még egyszer köszönöm annak a hozzászólónak, aki adta az ötletet. A levet pedig odaadtam a kutyáknak, de nem kenyeret, hanem zabpelyhet tettem bele, és semmi bajuk.

Annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy a maradékot a macskáknak adja oda: Miért, nekik lehet, nem lesz bajuk tőle, csak a te kutyádnak? Igen fura gondolkodásod van...

2012. jún. 17. 14:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem rendszeresen kapnak ilyet a kutyáim, rendszerint Brit Care medium-ot kapnak, valamint nyers húst (csirkenyak), és szebbek mint valaha. Előtte csak tápot kaptak. Nem hinném, hogy havi pár alkalmas emberi ételmaradékkal való etetés baj lenne. Az embereknek is ártalmas a só és a fűszer, mi mégis minden nap esszük, erről ennyit.
2012. jún. 17. 14:21
 16/18 anonim ***** válasza:

én írtam a macskásat..

Tudod azok a macskák életükbe örülnek ha kapnak egyáltalán enni mivel kóbor állatok,csontsoványak,bántalmazzák őket a panellakók szóval nekik egy házikoszt kész megváltás!

Egy kutya gyomra meg más mint az emberé sokkal érzékenyebb az meg a másik. Nekünk a gomba egézséges étel,nekik puffasztó hatású ahogy a karfiol is!

Fasírtod meg biztos fini lett ettől függetlenül:)

2012. jún. 17. 14:25
 17/18 A kérdező kommentje:

Igen fini lett. :-)

Viszont ettől függetlenül ellentmondasz a saját elvednek, amikor a maradékot a macskáknak adod, ugyanis az ő gyomruk sokkal jobban "színhús" evésére van berendezve, mint a kutyáknak. Van macskám is, na viszont neki ilyet sosem adnék. :-)

Az egyébként nagyon becsülendő dolog, hogy próbálsz segíteni az otthontalan cicáknak. ;-(

2012. jún. 17. 14:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyébként az is ellentmond a kedves hozzászólónál, hogy ... van benne só... Miért, amikor felvágottat, vagy sülthús maradékot kap a kutyus, azon nincs, nem volt só?

Jó lenne már, ha megtanulná mindenki, hogy ezek a tápok valójában a vasfüggöny eltávolítása után áramlottak be az országba, és azóta állítják "szakemberek", hogy kutya-macska csak ezen él egészségesen.

Több ezer évvel ennek előtte is megéltek ezek a házikedvencek a házi-kaja maradékán, nem pusztultak ki, ezért lehet most bárkinek ismét kutyusa-cicusa.

A többi mese pedig csak a gyártók profit-éhségét szolgálja, ezért kár a hagyományos étrendet követőket megkövezni.

2012. jún. 18. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!