Karfiol levest adhatok a kutyáknak?
Pénteken főztem egy hatalmas adag karfiol levest, de hétvégén a család többi tagja elutazott, én nem tudok ennyit megenni, kidobni nem szeretném.
Szerintetek etethetek belőle a kutyáimmal egy kis adagot?
A mi tacskónk nagyon szépen ki tudta az orrával böködni a tányérjából pl. répát-gyökeret, mert azt nagyon nem szerette. De a krumplit és a levet, no meg a tészta-maradékot nagyon szívesen bezabálta.
Tudják az állatok mi jó nekik, nehogy azt hidd már, hogy nincs magukhoz való eszük!
Jelentem, fasírtot csináltam belőle, és nagyon finom lett. Még egyszer köszönöm annak a hozzászólónak, aki adta az ötletet. A levet pedig odaadtam a kutyáknak, de nem kenyeret, hanem zabpelyhet tettem bele, és semmi bajuk.
Annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy a maradékot a macskáknak adja oda: Miért, nekik lehet, nem lesz bajuk tőle, csak a te kutyádnak? Igen fura gondolkodásod van...
én írtam a macskásat..
Tudod azok a macskák életükbe örülnek ha kapnak egyáltalán enni mivel kóbor állatok,csontsoványak,bántalmazzák őket a panellakók szóval nekik egy házikoszt kész megváltás!
Egy kutya gyomra meg más mint az emberé sokkal érzékenyebb az meg a másik. Nekünk a gomba egézséges étel,nekik puffasztó hatású ahogy a karfiol is!
Fasírtod meg biztos fini lett ettől függetlenül:)
Igen fini lett. :-)
Viszont ettől függetlenül ellentmondasz a saját elvednek, amikor a maradékot a macskáknak adod, ugyanis az ő gyomruk sokkal jobban "színhús" evésére van berendezve, mint a kutyáknak. Van macskám is, na viszont neki ilyet sosem adnék. :-)
Az egyébként nagyon becsülendő dolog, hogy próbálsz segíteni az otthontalan cicáknak. ;-(
Egyébként az is ellentmond a kedves hozzászólónál, hogy ... van benne só... Miért, amikor felvágottat, vagy sülthús maradékot kap a kutyus, azon nincs, nem volt só?
Jó lenne már, ha megtanulná mindenki, hogy ezek a tápok valójában a vasfüggöny eltávolítása után áramlottak be az országba, és azóta állítják "szakemberek", hogy kutya-macska csak ezen él egészségesen.
Több ezer évvel ennek előtte is megéltek ezek a házikedvencek a házi-kaja maradékán, nem pusztultak ki, ezért lehet most bárkinek ismét kutyusa-cicusa.
A többi mese pedig csak a gyártók profit-éhségét szolgálja, ezért kár a hagyományos étrendet követőket megkövezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!