Golden Retrieverem fedeztetni szeretném, hogyan?
Onnantól, h a te kutyádnak nincs törzskönyve bárki bármelyik kutyára rámondhatja h azok a szülei.
Kérlek, nagyon szépen kérlek, ne csináld. Több, mint másfél millió gazdátlan eb van ma Magyarországon. Aki ma nem tenyésztő és lehoz almot, az ezeknek a kutyáknak a halálát támogatja.
Talán a DNS teszt (apától, anyától, te kutyádtól) még segíthetne törzskönyvezni a kutyád (bár ebben nem vagyok biztos, nem tudom életkorhoz van-e kötve vagy sem), de mivel nem tudod velük felvenni a kapcsolatot, így ez a verzió is kilőve.
Ha tenyészteni szeretnél és imádod a goldikat, olvass róla nagyon-nagyon sokat, járj el kiállításokra és ha úgy gondolod, tenyésztési célból vásárolj egy goldit igazi tenyésztőtől, aki segíten fog neked mindenben!
"Mutatták amikor érte mentünk a kutyusért."
És te tudod, hogy hogyan kell kinézne a származási lapnak? Én is tudok neked bármilyet mutatni, főleg, ha azt se tudod mit kell rajta nézni.
Na ezeket sem tudtam:)
Köszönöm szépen, majd alakul ahogyan alakul
A kutyádnak nem érdeke, hogy fedezzen, csak megbolondul tőle, semmi más nem fogja érdekelni ezután csak a szukák, végig fogja vonyítani az egész évet, domináns lesz, nehezebben kezelhető. A fedezés során különböző gyógyíthatatlan betegségeket is elkaphat, mivel nem értetek hozzá így kárt tehet magában és a szukában is. Mivel nem ismert a származása(az nem számít annak, hogy anno az orros alá dugtak két random törzskönyvet, ha a tiednek nincs tk-ja, akkor keverék) így könnyen lehet, hogy majd a testvérét, féltestvérét fedezi be, ami nem vezet túl sok jóhoz. Mivel se szűrései, se képességvizsgája, se kiállítási eredményei nincsenek, így a kutya külleme, temperamentuma és egészsége igencsak kérdéses. Te nem tudod megítélni milyen rejtett betegségei vannak, amit örökíthet vagy milyen apró rigolyák miatt lesz a kölyke kezelhetetlen.
Miért akarod ennek kitenni a kutyád? A kölyök nem fog rá jobban hasonlítani, mint bármelyik más golden kölyök. Ha komolyan érdekel a tenyésztés, akkor őt ivartalanítod és veszel egy törzskönyves goldit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!