Szerintetek Golden retrieverem legyen vagy Samoyedem?
Szeretek a szőrével foglalakozni,lakásba tudnám tartani és lenne sok időm rá.
Melyiket ajánlanátok?
köszi a választ
Én szamojédet akartam, végül nem az lett, hanem border collie. De mindenképpen szamojédet válassz, anniyra gyönyörűek. A szőrproblémát nem tudom, nekünk kint lett volna, persze a border collie, most is bent tanyázik, itt van mellettem, de általában kint van.. :)
Ilyen hidegbe akarsz kutyát, vagy majd tavasszal?
Még egy pár év mulva.
Mert a szüleim nem engedik :(
De majd akkor fogok venni amikor melegebb lesz.
köszi a válaszokat
A samoyed tényleg gyönyörű ,én is ilyet akartam, de nem szabad csak a külleme alápján választani kutyát
Ezt olvasd el,hasznos lehet!
Nekem samoyedem van, hihetetlenül kedves és játékos, fáradhatatlan. Ha bent akarod tartani, akkor nagyon fontos, hogy minden nap elvidd sétálni. (nem arra a leszaladokaházeléésmegyekhúszmétert típusú sétára gondolok, hanem a hosszú és fárasztóra!) Ha kint van, akkor természetesen elég egy rövid szaladgálás is. Őrző-védő célra alkalmatlan, ezt jobb ha tudod. Ő az a fajta kutya, aki a Texasi láncfűrészes gyilkosnak is a nyakába ugrik és nyalogatja :). Ez persze nem mindenkinek rossz, engem pl. nem zavar hogy tudom, senkit sem bántana. A szőre hetenkénti max. kétszeri átfésülést igényel, de akkor alaposat! Többször nem szabad, mert azzal több kárt okozol, mint hasznot. Félénk kutyus, az enyém például retteg a locsolókannától... (rejtély... :D) Nyáron nem szabad túlzásba vinni a mozgást, inkább hagyni kell, had aludjon. Legfeljebb este v kora reggel, amikor már nincs olyan meleg. Egyszóval nagyon szeretetreméltó és szerethető, de foglalkozni kell vele.
A goldiról annyit tudok, hogy szintén nagyon kedves kutya, és imád úszni és játszani. Gyerekek mellé szokták ajánlani nagyon. Ha van még kérdésed a szamiról, akkor írj privátot, amire tudok válaszolok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!