Milyen nagytestű kutyafajtát ajánlatok nekem, ami jön velem futni, otthon nyugodtan van, bírja a gyűrődést, könnyen kezelhető? Ha egy mód van rá, lehetőleg meg is védjen ha van valami!
Még korábban valaki kérdezte, én úgy választok kutyát, hogy először kép alapján nézem meg, így a kutyafajták )nagytestű kutyafajták) 50%-ka kiesett, de utána jön a tulajdonság, és így kb 3-4 fajta maradt.
Annak idején, azaz ma reggel még ez a 3-4 fajta volt, a német dog, a német juhász, a golden retriever, és esetleg a labrador retriever. De most, mióta ezt a hovaward-ot megismertem, csak ez van, a többit el is felejtettem.
Szóval, külső alapján is, meg belső alapján is választottam ezt a fajtát. :D Am köszi minden választ!! Mindent figyelmesen olvastam, és a jótanácsokat megfogadom! :D
És akiknek problémás hovijuk van tudják kezelni ? Minden hovi ilyen ?
Mert fajta leírásban nem ilyennek jött le :/ (persze tudom hogy azért az nem olyan mint élőben)
Ki fogok menni kiállításra megnézni őket de próbálok minél több infót is beszerezni róluk.:)
Nah de am én nagyon furcsálom hogy azok a kutyák ott olyan kezlehetetlenek, sztem, a gazda hibája, mert több helyen is csupa jót olvasok, könnyen kezelhető, fegyelmezett, éber, jóindulatú, kiegyensúlyozott.
Bár mondjuk igaz, mint ahogy ti is mondtátok, más egy kutyáról olvasni, mint tartani.
De majd elviszem kutyasuliba, és a helyére rakom, cesar millan módszereivel, meg a kutyasuliban tanultakkal, illetve sokat megyek vele, ha el van fárasztva, sokkal egyszerűbb a helyzet. Pláne, mert én tutira szukát választok, abból is a nyugodtabb temperamentumút.
Persze, ez minden fajtánál így van, hogy a gazda hibája, ha a kutyával bármilyen viselkedési probléma van (kivéve persze ha nem jó helyről veszi az ember és ideggyenge a kutya, de itt nem erről van szó). Tényleg nagyon határozottnak kell lenned, de én sok sikert kívánok a kutyushoz :)
Én is 0 kutyás tapasztalattal hoztam haza egy kölyök bullmasztiffot, azzal kezdtük, hogy házhoz hívtunk egy kiképzőt, aki az otthoni dolgokban segített (ez mindössze 1 alkalom volt). 3 hónaposan kezdtük a kutyaovit, majd később a kutyasulit. Nincs vele semmi problémánk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!