A kutya mikor nem vagyok otthon éjjelente jelölget a szobába mit tegyek?
Ha amúgy tudja, hogy te vagy a falkavezér, akkor jelölj vissza!
Viccen kívül, semmit nem tudsz tenni, majd elmúlik ez az időszak. Esetleg kizárod abból a szobából, ahol a számítógép van.
Kapod majd a tippeket, hogy ivartalanítsd, én nem vagyok a híve.
mióta van kutya?
hány 'száz' éves genetikát akarsz te kilőni?
Sétáltasd többet, mint eddig, és ha hazamentek, mielőtt beengednéd, várakoztasd akár 5 percig is az ajtóban, mielőtt beengeded. (elindulásnál se árt)
Ha otthon vagy, és látod, hogy odamegy az említett tárgyakhoz, akkor te is menj oda, rántsd meg a nyakörvét, vagy fegyelmezd valahogy, ahogy szoktad.
A lényeg, hogy sajátítsd ki a tárgyakat, addig állj ott, amíg el nem megy a kutya. Éreztesd vele, hogy az a te birtokod, mert jelenleg azt hiszi, hogy az övé.
Akár a terület elfoglalásával is lehet gyakorolni naponta, tehát mindig oda mész, ahol ő van, és kiszorítod a helyéről. A terület fontos a kutyáknak, a tulajdon jogának a kinyilvánítása is az, és kell ilyen, hogy megértse, te vagy, aki megosztja vele az otthonát, és nem ő. Etetésnél is lehet gyakorolni, ha úgy mész oda a kajához, hogy az neked kell, akkor evés közben is, szinte az aurádtól odább kell, hogy menjen.
Ha ezt a birtokba vevőset gyakorolod, és több időt fordítasz a sétákra, akkor általánosságban biztos, hogy javulni fog a helyzet.
Ahol lepisilte, ott fújd be valami erős szagúval (szalmiák szesz) hogy ne késztesse újabb pisilésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!