Hány éves koráig szabad átnevezni a kutyát?
Bármikor képes megtanulni az új nevét egy kutya. Persze elsőre néhány napig biztosan nem hallgat rá, de rá fog jönni, hogy az az ő neve, ha megtanulta, szóval csak türelem kell hozzá.
Az viszont keményebb dió lesz, hogy az otthoni kutyádat így hívod. Ha teheted, a menhelyieket kérd meg, hogy az általad adott leendő nevén kezdjék el őt ott szólítani, hogy elkezdjen átszokni a kutya, mert otthon mindkét kutya megkavarodhat ettől, hogy ugyanúgy hívják őket.
Esetleg még kérdezd meg a menhelyen, hogyan becézik a kutyát, és ha mondjuk te nem becézed a Buksidat, a menhelyit meg mondjuk Bubu-nak szokták hívni (vagy fordítva), akkor maradhat is a neve, de az egyiket lerövidíted Bubu-nak, és akkor ő lesz Bubu, a másik pedig Buksi, és megoldódott a probléma. :)
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
nem értem ezt a problémakört...
az én kutyámnak rengeteg beceneve van, és mindegyikre hallgat... sőt, ha kitalálok egy újat, és két-három napig úgy hívom, akkor máris "átszokott" rá és tudja, hogy a "Münyike" az is ő, nem csak a "Tyutyuka". egy értelmes, a gazdával közeli viszonyt ápoló kutyának nem jelent gondot új nevet megtanulni.
ha pedig ráadásul felnőtt kutyát veszel magadhoz, akkor még könnyebb megtanulnia a nevét, hisz az új környezetben, az új gazdinál egyébként is "újra kell bootolni", megtanulni a szokásokat, így azt is, hogy ezen túl nem "Buksi", hanem "Morzsi".
Huh, akkor nem vagyok egyedül a "furcsaságommal", köszi #12-es, hogy leírtad! Én is ezerféleképpen becézem a kutyámat, de mindegyikre figyel, mert a hangsúly fontosabb. Szerintem, ha azt mondanám: "Gereblye, gyere ide", akkor is idejönne. Mivel már elmúlt 10 éves, mostanság "Öregem"-nek hívom, arra is hallgat, bár hivatalosan még mindig "Füles".
Szerintem nincs korhatár, meddig lehet átnevezni, főleg, ha csak egyszerű, mezei házőrzőről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!