Ivartalaníttatni szeretném a kan kutyusomat, egy szibériai husky, nemsokára 8 hónapos. Az állatorvosom azt mondta, hogy várjak 10 hónapos vagy 1 éves koráig. De én úgy tudom, hogy 6 hónapos kora körül a legideálisabb. Kinek van igaza?
Ez már tévhit! Sok orvos megszerezte a diplomáját és azóta az ott tanultakat alkalmazza.
Én 6,5 hónaposan ivartalaníttattam a kutyámat, láss csodát, azóta is nő és fejlődik. Pár cm-rel magasabbak lesznek azok a kutyák, akiket ivarérés előtt ivartalaníttattak, de más hátránya nincs - már ha nevezhető ez egyáltalán hátránynak (számomra nem az).
Számtalan előnye van az ivarérés előtti ivartalanításnak - gondolom olvastál róla, így nem ecsetelem.
Én az ivarérés utáni ivartalanítás híve vagyok, kivéve ha már fiatalon is 'túl domináns' a kutya.
Változó az állatorvosok véleménye.
Aki nem tenyésztésre szánt kutyát ivartalaníttat az felelős gondolkodású teljesen függetlenül attól, hogy milyen idős korban végezteti el a beavatkozást. Szerintem a Te döntésed, hogy mikor ivartalaníttatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!