Hány éves koráig szabad átnevezni a kutyát?
Téged meddig lehet átnevezni? Tudom, piros kezet fogok kapni, lemegy a válaszom nulláig, de nem értem, miért nem jó az a név, amit még kölyökként kapott és megszokott.
Én Bélát, Sárát, Lujzát, Petit nem a neve miatt szeretem, hanem azzal együtt. Ha neked kedves az az állat, akkor nevével együtt legyen az.
Szia!
Az én kutyám kétéves volt, amikor új nevet kapott.
Bár az új neve semmiben sem hasonlított az elsőre, három-négy nap alatt felfogta, hogy most már így hívják.
A második válaszolónak üzenem: azért neveztem át a kutyámat, mert nem vagyok "mélymagyar", mint a kutya elhalt első gazdája, ezért a Horka nevet nem tartottam normálisnak (pontosabban az egész család irtózott tőle).
A csemetéimmel egyetértésben Monty lett az új neve (olyan "kerge", mint a Monty Python).
Én értem a kérdezőt. Mert ha pl. örökbe fogadsz egy kutyust és valami furcsa hosszú nehezen kiejthető neve van, ami még csak nem is illik szegényhez akkor miért ne lehetne átnevezni? A lényeg, hogy ha átnevezel egy kutyust az új név valamilyen formában hasonlítson az eredeti nevére (pl.: annak a becézése, rövidítése, hasonló magánhangzók legyenek benne)
Egy idős kutyánál már nehéz de nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!