Kan kiskutya ivartalanítása, mikor?
Most még a tényen magán is elgondolkoztam... Hmmm, kell-e egyáltalán? Mert a szukák sincsenek ivartalanítva, de a fedezést sztem kizárhatjuk, mert egy 35 kg-os kan nem fog befedezni sem egy 55, sem pedig egy 5 kg-os szukát. Vagy tévedek? Amúgy meg velünk élnek, figyelnénk is a problémák elkerülésére.
Az ivartalanítás meg mégis csak egy műtét, ami megváltoztatja a kutya szervezetének hormonális működését, ezt nem tartom szerencsésnek, semmi esetre sem egyébként, betegség ide, betegség oda... Aztán lehet maradi vagyok. :S
# 20/22 Időpont tegnap 19:34
Kedves Alexandra. A tenyésztés nem ott ér véget, hogy elvesszük a pénzt a kiskutyáért. mert az a tenyésztő odafigyel annak a kutyának az életére, a további sorsára. Igy egy komoly tenyészetből származó, komoly kutya sem fog feleslegesen almot produkálni. Ivartalanitási kötelezettséggel, és csak akkor ad ki törzskönyvet.. Tudod hányan vannak akiknek nem kell a törzskönyv? Ha elletni akar, vagy fedeztetni, ahhoz nem kell ám papir. Elviszi a kutyát, és megigér fűt fát. na azt a kutyát a jó tenyésztő ilyenkor visszaveszi.
Hű... Jogos-jogos minden érv. De ne távolodjunk el ennyire az eredeti kérdéstől, mert felesleges. Én csak azt tudom, ha ivartalanítva lesz a kis boxos, ha nem nem fog fedezni, mert nem azért tartjuk a kutyákat, hogy szaporítsuk őket. És ez már önmagában elég is ahhoz, h ne legyenek még csak "balesetek" sem. 4 éves elmúlt a kicsi szuka, érdekes módon még csak közelébe sem került annak, hogy vemhes lehessen...
Gazdin múlik minden!!!
És igen, a jobb, magukra valamit adó tenyésztők, mint pl. a mi moszkvai őrkutyánk tenyésztője, igen is, hogy messzebbről is szemmel tarja, figyelemmel kíséri a kutyusa sorsát, azt persze nem firtatom, hogy vannak kivételesen felelőtlen, érzések nélküli emberek, akiket sehogy nem lehetne megfékezni, nem holmi "látogatással, érdeklődéssel".
Köszi a véleményeket! :)
Miért zavarna? :) Nem zavar...
Aztán meg egyébként sem én szabom meg a "játékszabályokat" ! :D
Örülök, hogy érdekes a kérdésem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!