Kan kiskutya ivartalanítása, mikor?
A szukák nem ivartalanítottak, ők nem lettek fiatalon, már nem akarom őket ennek kitenni...
De sok helyen olvasom, hogy minél korábban, még ivarérés előtt érdemes inkább elvégeztetni a műtétet... 8-10 hónapos kor nem túl késő? És a 6?
Kannál kisebb maradhat, ha 6 hónaposan ivartalanítod. De ha a szukák nincsenek,akkor mindenképp 6 hónaposan kéne megcsináltatni.
(A szukákat se ártana, idős korukban sanszos a gennyes méhgyulladás, akkor úgyismeg kell csinálni, akkormár jobb akkor amikor még jobban bírják)
Sanszos? Mennyire és miért jár az öregedéssel ez? Nem nagyon tapasztaltam még ezt, pedig volt pár szuka kutyánk...
Hm, nem nő meg? Minél korábban? :)
Én arra gondoltam, hogy 3-4 hónaposan megcsináltatjuk...
azért egy boxer szuka és kan között nagyon sok különbség van,kan sokkal nagyobb mondjuk kb 32 kg,míg egy szuka 24-25 kg körül van és magasságban is van minimum 4-5 cm.
boxerből nekem is csak a kan tetszik.
ez engem is érdekelne én is kutyavásárlás előtt vagyok.
nekünk doki azt mondta hogy legjobb időszak 6-7-8 hónapos korszak.
Nekünk pulinknak majd lesz egy műtéte,farkaskörmét és van egy kis köldöke ezt a kettőt megműtetjük.
Én tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom az ivarérés előtti ivartalaníttatást. 3 hónapos kortól bármikor.
Van még egy előnye, ha ivarérés előtt megcsináltatjátok, akkor a kutyus nem fogja emelni a lábát és nem akar minden fát, oszlopot, autót oldalba pisil/jelölni - persze kan kutyus esetében :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!