Nem sajnáljátok azokat a kutyákat akik a gazdáik miatt ilyen sorsra jutnak?
Én is nagyon sajnálom az ilyen kutyákat.
Aki csirkét ölt az nem. Nekem is van egy Foxim. Az összes csirkénket megölte. Persze még megvan nem adnám el a világ össze skincséért sem. De azért ölt csirkét mert vadászkutya és nem miattunk került ide. Amúgy rendesen le van mozgatva meg moinden. Kinti-benti kutya. Mikor megszidtuk (persze csak szóban) ő is olyan fancsali képet tud vágni azokkal a nagy bocsi szemeivel, hogy nincsen ember aki haragudni tudna rá!!
De azért még is tudja, hogy nem oké amit csinált... igen nagy százalékban az ilyen kutyák csak verést kapnak ha rosszat csinálnak, se szeretet, se játék, se séta, már az is nagy szó, ha nem láncra vannak verve. Örülnek ha enni kapnak... Csoda hogy ezt hozzák ki belőlük a körülmények?
Az én kutyáim "nem ismerik" a baromfikat, egyszer átszabadult hozzánk valahonnan egy (a környéken sehol nincs, neem tudom honnan jött). Persze, hogy érdekes volt és addig kínozták, amíg meg nem halt szerencsétlen. (nem volt véres, meglepően egyben volt, így gondolom a kimerültség tett be szegény csirkének). Nem az ilyen esetekre gondolok, hanem pl amikor éjszaka a kutya átjár a szomszédba, vagy bárhova csirkézni, birkákat megtámadni stb. És a falusi paraszt ember persze hogy a kutyára haragszik és azt lövi hátsón, ahelyett hogy a gazdájának a fejébe eresztenének egyet, komolyan... Imádom az állatokat, nem mondom hogy el kell kényeztetni a kutyákat, de azért az ilyenektől eldurran az agyam. Aztán még a gazda nyilatkozik, hogy "hát ilyet azelőtt sosem csinált...". Szánalmas...
Sajnos van olyan gazdi, aki nem neveli meg a kezelhetetlen kutyáját... Az ölés végülis a vérükben van, bár a mai kutyákban jó, ha az nincs benne, még kisállat szinten se.
Egyébként menhelyen nem altatnak állatot, a sintértelepen, azaz gyepmesteri telepen altatják őket.
Az a szegény kutya, amelyik az utcán él, vagy olyan gazdánál van, amelyik pénz hiányában éheztetni kényszerül a kutyát, vagy arra tartják, hogy támadjon... A menhelyek rendesen élelmezik a kutyákat, az önkéntesek foglalkoznak velük. A létszükségleteket megkapják, de a törődést idő és ember hiányában nem kapják meg rendszeresen. De nem szenvednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!