Házőrző kutyákat tudnátok nekem felsorolni?
talán a kuvasz lenne a legjobb választás, esetleg közép-ázsiai juhászkutya.
a kaukázusit, moszkvait azért nem ajánlom, mert hosszabb szőre van.
ha pásztorkutyát választasz, akkor lényeges, hogy nagyon JÓ kerítés legyen a telep körül, mert ők nem csak a telekhatárig őriznek, illetve tisztában kell lenned ezeknek a típusú kutyáknak a sajátosságaival. ha van kedved kicsit beleásni magad a pásztorkutyák világába, akkor jó társ lehet a fent említettek egyike. (kutyasuliban sajnos nem értenek hozzájuk...!)
ha annyira nem szeretnél/nincs időd művelődni erről a témáról, akkor a legcélszerűbb talán egy német juhászkutya, vagy valamilyen nagytestű, menhelyi keverék.
Nem értem én ezt az új őrületet, miszerint a rövi szőrű kutya megfagy kint télen. Emberek! Nálatok nem ismerik a megfelelő kutyaólat?
Kérdező! Egy megfelelően szigetelt kutyaól (én személy szerint az olyat preferálom, ami kétkamrás, a kettő kamra egy fallal van elválasztva, mely az egyik oldalon nem ér a ház falához, így jut be a kutya. Tehát van egy belső "szoba" is) mellett a roti tökéletes választás. Ha tényleg elmész vele suliba és lemozgatod, akkor a lehető legjobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!