Ti hogy etetitek a kutyáitokat? Mit tanácsoltok egy állandóan enni akaró kutyával?
2 közepes testű kutyám van, egyik most 2 éves, ő kölyök kora óta nálam van, meg egy másik, őt nemrég hoztuk el menhelyről. Reggel kapnap száraz tápot (josera), este pedig főtt kaját (pl csirkeszárny, comb, mellnyesedék, láb, rizzsel és zöldséggel). Aki kölyökkora óta velem van, neki elég is, szépen megeszi reggel is, és este is az adagját, és remekül elvan vele. Akit viszont vagy fél éve vettünk magunkhoz, folyton enne, feleszi gyorsan a kaját, és egész nap jön utánam, és kuncsorog kaja után. Pedig nem hinném, hogy keveset kapna, mert reggel egy pohár(olyan 2dl) szárazat kap, este meg ha pl csirkeszárny van akkor abból 3 db-ot (rendes egész nagy húsos szárny), meg rizs, zöldség. Vagy több száraz, kevesebb főtt vagy fordítva.
És ezen kívül bármikor képes bármekkora mennyiségű kaját megenni. Úgy érzem, ha a nap 24 órájába etetném akkor 24 órát enne. A másiknak pedig bőven elég, sőt ha nem eszi meg mindet, akkor ő azt is befalja.
Először úgy voltam vele, hogy a menhelyen biztos küzdenie is kellett a kajájáért, és gyorsan megakarja enni nehogy elvegyék tőle, meg hogy fél hogy nem kap többet rendesen enni és azért akarna minél többet.
De már vagy fél éve velünk van. Meg már nem is fal annyira mint amikor elhoztuk, rájött hogy nem veszi el senki, meg akkor még morgott is közbe, de már semmi ilyen sincs, bármit csinálhatom vele, vagy a kajájával kaja közben.
Szerintetek hogy kéne etetni? Vagy csak beképzelem, hogy folyton éhes? Mert már látom rajta, hogy kezd kigömbölyödni, és nem szeretném ha elhízna, mert ő még kicsit lustább is, nem szeret annyira játszani, futkározni, sétálni azt igen.
Csöves csontot ne adj nekik!!!
Az én kutyám is falánk, ha elöl hagynám neki a tápos zacskót hányásig enné magát, utána kihányné és folytatná. Vannak ilyen falánk kutyusok. Ha alkatra minden oké vele, ne foglalkozz vele, hogy mindig éhes. Egyébként is, egy egészséges kutya mindig bírna enni :)
Fogd munkára, tanítsd meg vele, hogy napközben csak jutalomfalatkákat kap, ha megdolgozott érte!
Akkor viszont ezzel rásegítel nála a több mozgásra, a futásra stb. és az 1-1 falatkának is lesz értelme.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként minden oké vele, egészséges, féreghatjózva is van rendszeresen, csak kis zabagép. :)
Csak ugye már feltűnt, hogy míg a másik kutyám szép formás(bár amennyit látni a szőrtömegtől :) ), addig ő kezd már kerekedni, és nem akarom hogy elhízzon.
Vagy lehet esetleg még az is, hogy olyan 3 hónapja lett ivartalanítva? De a másik kutyám is, és ő nem falánk.
Alexandra, milyen csontot, vagy húst adjak neki szerinted? Mert igen, én is olvastam, hogy a csirkecsont szilánkosra törik, de állatboltba pedig leginkább ilyeneket tudok venni (ami nem csak csont, hanem rendes hús is van rajta), hogy szárny, comb, láb vagy pulykadarabok, abba is jó nagy comb, szárny, nyak szokott lenni.
Vagy ha van, akkor nyúlgerincet szoktam, mert azon is van hús is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!