Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogy etetitek a kutyáitokat...

Ti hogy etetitek a kutyáitokat? Mit tanácsoltok egy állandóan enni akaró kutyával?

Figyelt kérdés

2 közepes testű kutyám van, egyik most 2 éves, ő kölyök kora óta nálam van, meg egy másik, őt nemrég hoztuk el menhelyről. Reggel kapnap száraz tápot (josera), este pedig főtt kaját (pl csirkeszárny, comb, mellnyesedék, láb, rizzsel és zöldséggel). Aki kölyökkora óta velem van, neki elég is, szépen megeszi reggel is, és este is az adagját, és remekül elvan vele. Akit viszont vagy fél éve vettünk magunkhoz, folyton enne, feleszi gyorsan a kaját, és egész nap jön utánam, és kuncsorog kaja után. Pedig nem hinném, hogy keveset kapna, mert reggel egy pohár(olyan 2dl) szárazat kap, este meg ha pl csirkeszárny van akkor abból 3 db-ot (rendes egész nagy húsos szárny), meg rizs, zöldség. Vagy több száraz, kevesebb főtt vagy fordítva.

És ezen kívül bármikor képes bármekkora mennyiségű kaját megenni. Úgy érzem, ha a nap 24 órájába etetném akkor 24 órát enne. A másiknak pedig bőven elég, sőt ha nem eszi meg mindet, akkor ő azt is befalja.

Először úgy voltam vele, hogy a menhelyen biztos küzdenie is kellett a kajájáért, és gyorsan megakarja enni nehogy elvegyék tőle, meg hogy fél hogy nem kap többet rendesen enni és azért akarna minél többet.

De már vagy fél éve velünk van. Meg már nem is fal annyira mint amikor elhoztuk, rájött hogy nem veszi el senki, meg akkor még morgott is közbe, de már semmi ilyen sincs, bármit csinálhatom vele, vagy a kajájával kaja közben.

Szerintetek hogy kéne etetni? Vagy csak beképzelem, hogy folyton éhes? Mert már látom rajta, hogy kezd kigömbölyödni, és nem szeretném ha elhízna, mert ő még kicsit lustább is, nem szeret annyira játszani, futkározni, sétálni azt igen.

2012. jún. 8. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Először is nagyon szuper hogy kihoztad őt!Hát szerintem bár tudom hogy csak jót akarsz de jobb ha csak tápot kap mert a főtt kajában sok lehet a szénhidrát.meg a tápban is.szerintem gabona mentes tápra kellene váltani és akkor nem lesz gondotok az elhízással.mivel szerintem a falánkságról nem lehet le szoktatni.én is ismerek jó pár falánk kutyust és ők nem tudnak változni,szerintem a tied se fog.Ő ilyen,így kell elfogadni.ellen kell állni a kuncsorgásnak és gabona mentes vagy hízásra hajlamos táppal etetni.hát ha ez beválik!
2012. jún. 8. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Csöves csontot ne adj nekik!!!

Az én kutyám is falánk, ha elöl hagynám neki a tápos zacskót hányásig enné magát, utána kihányné és folytatná. Vannak ilyen falánk kutyusok. Ha alkatra minden oké vele, ne foglalkozz vele, hogy mindig éhes. Egyébként is, egy egészséges kutya mindig bírna enni :)

2012. jún. 8. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Fogd munkára, tanítsd meg vele, hogy napközben csak jutalomfalatkákat kap, ha megdolgozott érte!

Akkor viszont ezzel rásegítel nála a több mozgásra, a futásra stb. és az 1-1 falatkának is lesz értelme.

2012. jún. 8. 11:26
 4/9 anonim válasza:
100%
Igazából a kutyának egy nap csak egyszer szoktak kaját adni(kivéve ha kölyök) tehát ha mondjuk 5-kor adsz neki akkor másnap is 5-kor adj ezt megszokja elég hamar és ne aggódj nem lesz tőle gebe nekem 3 kutyám van és elég jól néznek ki. Az egyik nekem is folyton jött és kunyerált de nem szabad tudomást venni róla ha nagyon nem akar elmenni akkor bökd meg a nyakánál(de ne túl erősen inkább csak érints) és mond hogy nem(határozottan) mivel te vagy a falkavezér és az van amit te mondasz. De ha többet akarsz tudni nézz meg pár Csodálatos kutyadokit.
2012. jún. 8. 11:35
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyébként minden oké vele, egészséges, féreghatjózva is van rendszeresen, csak kis zabagép. :)

Csak ugye már feltűnt, hogy míg a másik kutyám szép formás(bár amennyit látni a szőrtömegtől :) ), addig ő kezd már kerekedni, és nem akarom hogy elhízzon.

Vagy lehet esetleg még az is, hogy olyan 3 hónapja lett ivartalanítva? De a másik kutyám is, és ő nem falánk.

Alexandra, milyen csontot, vagy húst adjak neki szerinted? Mert igen, én is olvastam, hogy a csirkecsont szilánkosra törik, de állatboltba pedig leginkább ilyeneket tudok venni (ami nem csak csont, hanem rendes hús is van rajta), hogy szárny, comb, láb vagy pulykadarabok, abba is jó nagy comb, szárny, nyak szokott lenni.

Vagy ha van, akkor nyúlgerincet szoktam, mert azon is van hús is.

2012. jún. 8. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Vannak külön erre a célra diétás és fogyasztó tápok, azt hiszem a Royal Canin márkanév alatt futnak, de sajna nem olcsó mulatság...
2012. jún. 8. 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nyakat, nyesedékeket nyugodtan adhatsz neki. A szárnyat és a combot viszont kerüld el, nehogy baj legyen. Szedd le róla neki a husit, a csontot pedig dobd ki!
2012. jún. 8. 11:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, lehet, hogy inkább leszedegetem, mert szerencsére általában olyan jó húsos szárnyat vagy combot sikerül vennem, de tényleg volt egyszer, hogy megakadt a csont a torkán, de szerencsére sikerült kiköpni, akkor nem is adtam nekik egy jó ideig csontot.
2012. jún. 8. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:
A jól etetett kutya mindig enne. Ezt használják ki a motívációnál is. Ha kerekedik a kutya, kevesebb ennivaló kell neki. Nekem nagytestűm van és ő eszik egy pohár tápot + húst hozzá.
2012. jún. 8. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!