Miért lóg rajtam állandóan a kutyám?
Ez nagyon aranyos kérdés! Főleg az, hogy furcsa, hogy nem agresszív senkivel. :) Ez a normális viselkedése egy kutyának. A kutya falkaállat, az agresszió egy elferdült viselkedési forma, bizonytalanságból, félelemből, kényszerből fakad, mert ezt az egy lehetőséget ismeri csak az adott konfliktus megoldására, elkerülésére. De még persze könnyen lehet, hogy a kutyád egy omega típus, eleve behódoló.
A kötődés és ragaszkodás séták alatt is fenn áll? Mert azért a kutyának két oldala van, ezt nem szabad elfelejteni. Az egyik az otthoni gazda centrikus eb, a másik a kinti, inger gazdag környezetben felélénkülő ösztönerős eb. Persze a normális viselkedés, ha mind kettő helyzetben közel azonosan kötődik és engedelmeskedik a gazdinak.
A legtöbben szenvednek azért, hogy elérjék, hogy a kutyájuk annyira kötődjön hozzájuk, ahogy te leírtad. Akik nem küzdenek ezzel, azok pedig nem is akarják elérni ezt az állapotot. Az alapjáraton, külön nevelés, tréning vagy egyéb dolog nélkül történő nagyfokú kötődés hihetetlenül ritka a kutyáknál. Én azt tudom mondani, hogy örülj neki, vigyázz nagyon a kutyádra, mert valószínű, hogy soha többet nem lesz ennyire ragaszkodó társad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!