A kutyám a főnök, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Németjuhász kutyám van és egy keverék mellette,a keverék már pár éve ittvan és eddig sosem bántotta a cicáim.De mióta megjött a németjuhász olyan 3 hete(ő olyan 8-10hetes lehet) cibálják a macskáim minden nap.Az egyik cicám már elüldözték,a másikat jól megszaggatták de nem olyan vészesen bántsák csak azthiszik játszanak vele.Most találtam egy édes kiscicát amit megakarok tartani olyan 3-4 hetes lehet de a garázsban tartom a kutyák miatt.Igaz már kivittem a cicust hagy járkáljon,direkt a kutyák szeme elé,mikor közeledtek rávertem az orrukra azóta a közelébe se jönnek 10 m-es távolságba kikerülik.Viszont félek ha nem lennék ott pl és kiengedném a cicát akkor a kutyák rátámadnának.A keverék kutyám fél tőlem mert már párszor kapott tőlem hasonló dolgok miatt szóval hallgat rám(bár még őse tanulta meg rendesen mit szabad és mit nem) a 8 hetes németjuhászt hogy tanítsam meg dolgokra hogy mit nem szabad?2012. jún. 5. 21:01
1/6 anonim válasza:
ezt nem vezérségnek, hanem ösztönnek hívjak, esetleg kovácsiságnak az ő oldalukról.
3/6 anonim válasza:
A kutyád nem főnök, hanem kölyök. Tiltsd meg neki a macskák buzerálását. Ne engedd oda, szólj rá, használj testbeszédet vagy pórázt, amelyik jobban kézre esik.
4/6 anonim válasza:
Nagyon határozott tiltást javaslok én is. Ha közelébe megy rászólsz, én pl. azt alkalmazom, h HAGYD a macskát!!! Olyat is csinálok, hogy tudják ki hol áll a falkában, a jutalomfalat osztásakor ami lehet hús, virsli, vagy más finomság, először a macska kap, természetesen ott vannak a kutyáink is, 4 corso és egyik sem mehet oda amíg a macska meg nem eszi. Mindez 2 nm-en zajlik. Ha nem vagy ott és a kertben vannak, ott a macska viselkedése a döntő, bele megy-e a kritikus zónába, de ez inkább a felnőtt kutyáknál veszélyes. Sztem legyenek sokat együtt a jelenlétedben és figyeld őket, míg meg nem tanulják, hogy nem nyúzzuk a macskát. Kölykök még sztem jó esélyeid vannak.
5/6 anonim válasza:
Mielőtt még a kölyök kutyát is elrontanád vagy alaposan megvernéd, ajánlanám, hogy járj mind a kettő kutyával suliba. A kicsivel persze oviba még. A verés nem nevelés, csak megfélemlítés. Ha megvered a kutyát nem tisztelni fog téged, csak félni tőled. Bár látom, téged ez nem zavar. Veréssel, agresszióval nem lehet egy kutyát megtanítani a szabályokra! Ez az oka, miért neveletlen az idősebbik keverék kutyád. Kicsit lehetnél érettebb és felelősség teljesebb! Olvass szakirodalmat, Fennel könyveket, hívj ki egy szakképzett oktató, próbálj változtatni a helyzeten.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nem szoktam verni a kutyáimat,sztem az hogy az orrára csapok hogy nem szabad valamit az nem verés de azért köszönöm a jó tanácsokat mindenkinek:)
2012. jún. 6. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!