Ha megesz a kutyám egy darazsat akkor lesz tőle baja?
A kutyám 7 hónapos és előszeretettel elkapja és megeszi a repülő rovarokat...
Ha megenne egybe egy darazsat akkor lenne baja tőle?
Emberek között is van, aki allergiás a méh/darázscsípésre, a kutyák között is van ilyen. Úgyhogy egyáltalán nem veszélytelen. A nyevét/torkát is megcsípheti úgy, hogy bedagad és alig kap levegőt.
Tiltsd le neki, ez nem játék!
Nem kell allergiásnak lennie a darázs vagy méhcsípésre. Ha a torkát belülről megcsípi nagy eséllyel bedagad, és ahogy előttem írták - ha nem intubálod megfullad.
egyébként a rovar elfogyasztása rád sem veszélyes.
Az én kutyám múltkor bekapott egy méhet/darazsat, nem tudom, és feldagadt a pofája, viszketett neki. 2-4 nap volt, mire lement a daganat, és szerencse, hogy az arcát csípte meg belülről és nem a torkát, mert akkor meg is fulladhatott volna a kutya mire hazaérek a munkából... :(
Kb. 1,5 órát volt egyedül hagyva, és már 11 hónapos volt és tessék...
Szerintem egyrészt a kutya érzékenységétől függ, hogy mekkora baja lesz, illetve attól, hogy a darázsnak sikerül-e megcsípnie valahol és ha igen, akkor hol. Ezek mind döntő tényezők.
A kutya érzékenységétől függ, hogy mennyire árt neki. De akár meg is fulladhat, ha olyan helyen csípi meg. Jobb megelőzni a bajt, és igy inkább tiltsd le a vadászatról.
Legyen otthon Calcimus ampullád, ha végül mégis megcsípi valami. Ez teljes iz és szagmentes és cak meg kell itatni a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!