Mostanában akarattal mindenhova odacsinál! Mit tegyek?
A kutyámnak időben meg lett tanítva minden ( szobatisztaság , következetes nevelés st., minden hasonló ami élhetővé teszi a közös létet.
De , most jön a gond.
Kb 1 hete megbolondúlt!!!!
Kertes házban lakunk , kint is , bent is lehet.
Tudja jól , hogy pisi , kaki CSAK KINT lehetséges.
Az elmúlt 1 hétben többször bejött kakilási szándékkal és a hófehér szőnyegre csinált , és kb 5 perce a nappali kanapéjára préselt ki 1 liter vizeletet!!!
AZT HITTEM MEGÖLÖM , KIABÁLTAM , FUTOTTAM UTÁNA , de persze ő gyorsabb volt és kislisszant.
Előtte soha nem volt még ilyen , 2 éves , de egy hét alatt kb. 3x kakilt és 2x pisilt a lakásba.
Felülír minket ?? azért mert jóban vagyunk , nincs szidás , már azt hiszi neki mindent lehet ?
Más kutya szagát nem érezheti , mert nincs.
Anno amikor tanítottuk , napi szinten a szájába ráktuk , ezt nem szabad , azt nem szabad , ez jó , ügyes kutya stb.
2 éve szinte mindig már csak azt mondjuk okos kutya....., mert megtanulta mit lehet , mit nem és nem is volt rá panasz.
De most mi van vele??
Tudja , hogy rosszat tesz , mert reggel amikor odacsinált a szőnyegre tudtuk , hogy valamiben sántikál , mert kúszva közlekedett a lakásban , de akkor még nem láttuk a baj forrását.
Aztán , amikor megláttuk , menekült , mert igaz még soha nem volt felpofozva , de éreztem , ha elkapom , ......
Rengeteget vagyunk vele , mert valaki mindig van otthon , és a hálószobán kívül szabad bejárása van mindenhová.
A szomszéd kutyája is kan , bejárása van hozzánk , amikor csak akarnak játszanak.
Jó dolgában nem tud magával mit kezdeni ???
az írtad hogy a szomszéd kutyája is kan és bejárása van hozzátok.
nem lehet a szomszédból a kan kutya becsinált(pisált) hozzátok( terület megjelölés végett ) persze csak minimálisat (pár csepp) amit lehet hogy nem vettetek észre
és a ti kutyátok is a szag hatására neki áll "jelölgetni"
?
Nem Ő még soha nem jöhetett be hozzánk , pont ezért sem , hogy utána ne legyen jelölgetés.
Köszi azért , mert
ha pl. a lábán a mi kutyánk behozta a szomszéd kutya vizeletét , amit később a kanapén érzett , az megoldás lehet a pisire.
De a kaki??
2 éve vannak együtt , még soha nem volt ilyen , most 2x kakilt bent.
Dühös ?!
Mi a franctól, mindene megvan.
Sunyi???
Annál inkább , én is látom rajta , úgy tud lapítani ,....:-))
Most nagyon érzékenyen , dühösen érint ez a téma ,mert a minap elhaladtunk egy település mellett , ahol a járdán egy nagytestű kutya éhségében a korhadt fa darabot ETTE. Nem jádszott vele , nem rágcsálta , hanem ette.
Le volt húzva az ablak , hallottam ahogy rágja , lenyeli stb.
Nem Én vezettem , még hátra is fordultam , összeszorúlt a szívem , de nem tettem ellene.
Mondjuk mit is lehetne tenni,nekem nem kell még 1 ,mivel nagy testü volt de csontsovány , azt sem tudom , nem e agresszív , milyen oltásai vannak meg stb.
Sokat agyaltam rajta még akkor és most is .
Szegény kutyámra vetítem ki , hiszen ő semmiről sem tehet.
De akkor is úgy látom , hogy jódolgában már pofátlan , a másik kutya meg forgácsot eszik kínjában , mert annyira éhes!:-(
Bocsi , ez nem tartozott ide , de 3 napja történt és azóta sokat gondolok rá.:-(
Akkor mi legyen az enyémmel ,
milyen fajta kutyád van ?
mert egy kettő fajtára illik ez az úgy mond "bemelegedtem" és megtehetek bármit...
Bocsi , hogy eltűntem , de megnéztem hol van mit csinál.
Kert végében , a ribizli tövében elbújt és magába szált :-)
Szerintem , most Ő is érezte ,hogy nagyon haragszom rá , hiszen ha nem változtat kitiltom a lakásból , amit mindketten megsínylenénk.
Már csak azért is , mert Yorki./kérdésre a válasz/
Nappal kint , éjjel + télen bent.
Ahogy már írták, fejedre nőtt a kutyád. Szó szerint szarik rád. :)
Ideje lenne elkezdeni nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!