Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kis kutyát szeretnék! Bővebben...

Kis kutyát szeretnék! Bővebben lent. Pls?

Figyelt kérdés
Én Romániában lakom egy kis községben.De erre nincsenek kutza iskolák,kutyakoymetikák csak nagyon messze.Kis kutyátvagzis ölebet szeretnék de nem tudom, hogy milyen alkalmas ide.Gondoltam yorkira és bichonra.Ti mitgondoltok melyiket válasszam?Akinek van yorkija vagy bichonja ay irja ide hogy mijen kutya
2009. júl. 2. 08:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én a bichonra szavazok.
2009. júl. 2. 08:57
 2/14 A kérdező kommentje:
de a bichonnal nem tobb a gond_
2009. júl. 2. 09:05
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem Bichon Havanesem van, és egyszerűen tündéri. Én arra szavazok. És ha megtanulod ápolni a szőrét, akkor napi 15 percet vesz igénybe, amíg kifésülöd. Ami (be kell vallanunk) nem sok. :)

Amúgy nem tudom, mi mindent akarsz tudni a kutyuról, de itt egy link, amin elég sok dolog fennvan.

[link]

2009. júl. 2. 09:21
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

a bichon és a yorki is elég igényes fajat..egyrészt a yorki könnyen a fejedre nőhet..

másrtészt mindkettő intenzív szőrápolást(fürdetés,minőségi ápolószerek,tehát nem Bobi és társai,),amik nem olcsók,és rendszres fürdetést,kozmetikzást,és ha kifogsz egy rossz szőrminőségű kutyát,akkor iszonyú sokat kell a szőrével fogalakozni,plussz karomvágás,talppárnákból szőr kivágása,intim részeken szőrvágás stb..

tehát ehhez sok idő és nem kevés pénz kell..

további mindkét fajta lakásba való,sokat kell főleg a bichonnal foglalkozni,mert nagyon nagy mozgásigénye van,2 óa(!!) labdázás után sem fárad el stb..

speciális tápot igényleknek,nem pedigree,multifit,hanem prémium minőségű tápot(Acana,Orijen,Royal Canin),amik szintén nem olcsók..

és ha olyan a szeme,műteni kell,vagy ha patellás,akkor azt is..ezek sem kétfilléres dolgok,hidd el..

plussz chip,ivartalanítás(mert gondolom nem akarod kölykeztetni,nem vagy tenyésztő),oltások,kullancs ellni védelem(havonta kb. 5 ezer forint a csepp,nyakörv nem jó,mert hosszú szőrű..)..

és ha nem tenyésztőtől,drágán veszed,akkor simán kifoghatsz egy patellás,diszpláziás,könnycsatorna műtétre szoruló,allergiás kutyát..

az allergia lehet kajára,akkor hipoallaregén tápot igényel,vagy msásra is..ű

ezért nem jó neki az olcsó sampon,mert érzékeny a bőre..

ha ezeket vállaod,akkor vehetsz ilyen fajtát,de amúgy ne..

2009. júl. 2. 11:46
 5/14 anonim ***** válasza:
szia. sztem a japá-spicc egy gyönyörű, iszonyat intelligens, és nagyon megbízható és hű társ. és kicsi.:)
2009. júl. 11. 02:19
 6/14 anonim ***** válasza:
34%
Piroska, melyik csepp kerül 5ezer forintba? Még a Frontline Combo is ami az egyik legdrágább, 2ezer ft. Amúgy meg rég láttam már ilyen bunkó nőszemélyt mint te, én küldtem képet a kutyáimról, te meg nem. Ennyit rólad....
2009. júl. 14. 15:13
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem kínai meztelen kutyusom van, egy powder puff, és egy meztelen. Hidd el, nincs olyan dolog, amit otthon ne lehetne megoldani. Én saját magam nyírom a kutyáimat, vágom a körmüket, az intim tájakon, talppárnán a szőr nyírását. Annyi, de annyi igényes tenyésztői oldal van, ahol képekkel is bemutatják az kutyusok ápolását, hogy könnyedén el lehet sajátítani otthon. Úgysem kiállítási kutyust szeretnél, ha jól olvastam a kérdésedet. Akkor pedíg ne hagyd, hogy elriasszanak, bármelyik fajtát is választod.Gondolom, állatorvos azért akad arrafelé is, ha komolyabb probléma merülne fel.

Üdv.

2009. júl. 14. 16:03
 8/14 anonim válasza:
Én ajánlom a yorkshire terriert(yorkit) nagyon intelligens fajta szép megjelenés bájos csillogó szemek.
2009. júl. 15. 10:05
 9/14 anonim ***** válasza:
nos, én egyiket sem ajánlanám, mindkettő gyakori kozmetikázásra szorul, és mivel írtad, hogy csak nagyon messze van, ezért én a helyedben olyat választanák, ami nem annyira macerás, de ez a te döntésed, max sokat kellesz a kozmetikushoz utazgatni.
2009. júl. 15. 14:13
 10/14 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. valóban csak úgy vállad be vmelyiket, hogy megtanulod te magad ápolni a szőrét, ami valljuk be, nem kis pénz, és időigényes...ápolószerek, nyírógép vagy olló, balzsam stb...de te tudod
2009. júl. 15. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!