Minek tartanak az ilyenek kutyát?
Nekünk van egy beagle-ünk.Nagyon sok bajt okozott már nekünk.Mikor kicsi volt szétrágott mindent.Mikor felnőtt lett eljárt a szomszédba csirkét lopni amit hazahozott és az udvarban tépte szét.Sokszor átjött a szomszéd és mondta,hogy csináljunk vele valamit.Iszonyú kellemetlen szitu!Bármit is csináltunk a kerítéssel akkor is elment.A végén még fel is csináltatta magát...:P
De még ezek után sem tudtam volna megkötni!A kiskutyák megszülettek és jó helyre odaajándékoztuk őket!
A beaglet-t megnevelni nem olyan egyszerű, mert hogy is mondjam... Némi értelembeli hátránnyal indul.
Ezzel együtt a kérdésre válaszolván: valóban inkább csak jelzőkutyaként használhatják, hiszen ha a betörő bejön, a kutya akkor sem tud(na) mit kezdeni vele, hisz be van zárva.
Furák az emberek....
A beagle nem buta, meg lehet nevelni (nekem is sikerült!) hanem csak önfejű, de meg kell találni vele a közös hangot. Nem kell sem verni sem kikötni, normális, emberi módszerekkel meg lehet nevelni. (pl. kutyaiskola!)
Az ilyen embereket én is láncra kötném!!!
Sziasztok!
Mi is tartunk kutyákat a háznál. Van külön "rezidenciájuk", a ház mellett fűtött, rendezett, tisztán tartott mellék épületben "laknak" (régen nyári konyha volt). Sajnos muszáj őket bezárni ha nem vagyunk itthon, mert már többször megpróbálták ellopni őket. Max 3 órát vannak bezárva egy nap, de ezt sem úgy kell elképzelni, hogy nincs helyük a mozgásra sem. Elég nagy a hely ahol vannak és csak arra az időre zárjuk be őket ha nincs itthon senki meg éjszakára. Rendesen vannak tartva, nagyon jól érzik magukat, mégis megszóltak amiért bezárva tartom őket. Pedig én tényleg törődök velük, minden nap ki vannak engedve (sőt a nap nagy részét az udvaron töltik) szaladozhatnak kedvükre a kertben (nekem nincsenek virágaim), kirándulni is szoktam őket vinni, tényleg mindent megkapnak amire szükségük van, orvosi ellátást, minőségi tápot, kozmetikázást stb. és mégis rossz gazdinak vagyok titulálva azért mert féltem a kutyáimat. Na most akkor ki is a rossz gazdi? Aki mindent megad a kutyáinak, félti, óvja őket mindentől vagy aki láncra veri a kertben és néha oda dob neki valami maradékot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!