Milyen kis testű gyerekbarát kutyák vannak?
6 évvel ezelött befogadtunk egy kutyust (keverék kutya, roti is van benne) és most, hogy a gyerekek nőnek egyre hülyébb lesz. Nem bírja elviselni ha labdáznak vagy szaladgálnak.
olyan kutyust keresünk, ami nem lesz nagy testű, de télen is kint lehet tartani.
Szia!
Nekem is van "kinti" kutyám! Ő természetesen ólban lakik, de ő nem kifejezetten lakásba való, skótjuhász.
Eredetileg ő is kinti-benti kutyának volt szánva, de a lakásban egyszerűen nem marad fél óránál tovább, annyi inger éri kintről, hogy nem kínoztuk a benn tartással.
Persze vannak benti kutyáim is, ők a lakásban élnek, velünk.
Sziasztok!
Olvastam itt a válaszokat...és annyit mondanék,hogy a beaglet lehet Kint tartani.
Az egyáltalán nem állatkínzás.és mivel a beagle vérében van a kalandozás vagyis az elszökés ha kint van lehet láncon tartani!
Persze nyilván el is kell engedni kicsit mindennap!
És amúgy yorkit is lehet kint tartani.Sok helyen kint is tartják csak estére mondjuk a kazánházba vagy a műhelybe vagy akármibe alaszik.
A beagle meg igen aludhat kint egy olba télen ha nincs a benti meleghez szoktatva!
Tehát én is a beaglet ajánlanám.
Ja és a yorki valóban egy kicsi,társas kutya...DE ez nem azt jelenti,hogy azt nem lehet kint tartani!igaz télen én is betenném valahova.
Itt az a baj hogy sok ember annyira elvakult,hogyha meghalja,hogy egy kis ölebet kint tartanak vagy valami...mindjárt rá hívnák az állatvédőket.
Való igaz hogyha egy kutyát veszel pl.:yorkit és az bent volt azt nehogy kitedd!DE lehet egy yorkit is kintre szoktatni.Ha nem engeded a házba kint se fagy meg sőt lehet jobban érzi magát mert van egy kia szabadsága.Láncon egy yorkit viszont én sem tartanék.
Most majd jöhetnek az "állatvédős" szövegek...de amit irtam az így van.
Köszönöm utolsó, veled értek egyet.
Gyerek korom óta mindig volt kutyánk és macskánk is és mivel családi házban laktunk/lakunk soha eszembe sem jutott állatot vinni a házba.
Ezért is keresek kint "tartható" kutyust.
Mindenek előtt legjobb lenne a mostani kutyával foglalkozni annyit,hogy ne jelentsen veszélyt sem rátok és főleg nem a gyerekekre.Nem fajta,mint inkább nevelés és néha egyedfüggő,hogyan viselkedik a kutya veletek.Ha korábban nem volt gond,valószínű,hogy lazult otthon a fegyelem,a gyereknevelés mellett(talán)nem jutott rá annyi idő,ezért most feljebbvalónak hiszi magát és próbálkozik.Falkavezérség tudom,sokat emlegetett,de valóban fontos lenne kicsit jobban utánanézni(Jan Fennel,pl)ha esetleg kutyasulira nincs lehetőségetek.Lehet,hogy alapból nem egy gyerekimádó kutya,de a morgás és erőfitogtatás a gazdákkal,a vezérrel és a rangsorban(elméletben)feljebb állókkal nem fér bele.
Mindemellett,ha ő már biztonságos és helyre állt otthon a falkasorrend,a gyerekek pedig nyúzható,gyerekimádó kutyát szeretnének,akkor lehet gondolkodni egy következőn.Addig semmiképp,mert egy elkanászodott kutyából kapásból kettő lesz,ami dupla bajjal jár majd.
Fajára pedig(ha minden rendben lesz a neveléssel):ha nincsen konkrét elképzelés vagy,,szerelem-fajta",legjobb lenne a közeli menhelyre,sintértelepre ellátogatni.Ott aztán mindenféle küllemű és jellemű kutyák vannak,a gondozók pedig nagyon jól tudják,melyek azok,akik kifejezetten szeretik a gyerekeket is.Ráadásul rögtön két életet is mentetek,egyet azzal,ha elhozzátok,egyet pedig a majd helyére kerülő kutyával.
Ha viszont mindenképp ragaszkodtok a fajtatiszta kutyához,javasolhatom a skót juhászkutyát,shetlandi juhászt,king charles spánielt,golden retrievert,ők igazán gyerekimádóak és max közepes testűek.(Skót juhim van,hihetetlen,hogy imádja a kicsiket,nála szelídebb és kölyökmániásabb kutyival még nem találkoztam:))A lényeg,hogy új kutya csak akkor jöjjön,ha a mostanival is tisztáztátok a helyzetet.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Igaz, hogy mostanában kevesebbet is tudtunk foglakozni vele,gyerekek, munka...stb miatt.
Mi még arra is gondoltunk, hogy decemberben költöztünk az új otthonunkba és lehet, hogy nem "tetszik" itt neki nem tudja megszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!