Hány perces a kutyák memóriája?
A 4 éves kutyám felismerte a tenyésztője másik kutyáját, aki állandóan vele volt 8 hetes koráig. Azóta nem is látta és mégis tökéletesen felismerte.
Ha a kutyával valami baleset történik, arra az élete végéig emlékezni fog. Emellett én nemrég kértem egy olyan trükköt a kutyámtól, amit már sok sok éve nem is vettünk elő és gyönyörűen megcsinálta. A kutyák memóriája hatalmas, nem lehet percekben mérni, de még hónapokban sem.
Akár évekkel korábban történt helyzetekre, évek óta nem látott emberekre, helyekre is emlékezhetnek.
Még gyerekkoromban vidéken Keresztanyáméknál volt egy bozontos 3-4 hónapos kiskutya, Tökmagnak becéztük :) Kocsival átvittük Nagymamámékhoz...mondták is, hogy a pesti gyerek mennyire törődik a kutyával, játszottunk, tanítgattam, vittük sétálni...aztán haza kellett jönnöm...1 év múlva mentünk le ismét családostól...vidéki szokáshoz híven a bozontos, koszos, neveletlen kutya láncon volt, mindenkire őrjöngött...addig, amíg én be nem léptem a kapun, akkor elhallgatott, és ahogy közeledtem az ajtó felé, nyüszíteni, vakkantani kezdett...ekkor esett le, hogy Ő az a kutya...emlékezett rám :((( szegény élete végéig láncon volt...és ÉN vittem oda...Keresztanyámnál legalább szabadon volt
Szóval hihetetlen dolgokra emlékeznek...
De az fontos, hogy tanításnál a jutalmazás, büntetés maximum 2-3 másodperccel történjen a kutya cselekedete után, mert utána már nem tudja összekötni a kettőt!
szupr memóriájuk van pl. szagokra nagyon jól tudnak emlékezni-ez nem percekben hanem akár években is mérhető-az már más tészta, hogy acselekménytársítás 1-2 másodpercen belül történik, de kitünő a memóriájuk!
ennek ellenére elsődlegesen arra figyelnek, hogy mi történik most, mint a legtöbb ragadozó állat-nekik is ez számít, ez kell a túléléshez, hogy a mozgó zsákmányt észlelni tudják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!