Ha megnézed a statisztikákat akkor a fajtatiszta kutyák sokkal egészségesebbek.
A keverékeknél,akik "ridegtartáson " vannak, aki beteg elpusztul. Nincs oltás,nincs genetikai szűrés,már születés után elpusztul aki gyenge.
ha ezt is beleszámítod akkor a fajtatiszta kutyák sokkal egészségesebbek.
(ma pl allergiás kutya már több van a keverékek között mint a fajtatisztáknál.
2012. máj. 27. 21:00
2/8 anonim válasza:
Nincs különbség.
2012. máj. 27. 21:02
3/8 anonim válasza:
Ez nem teljesen igaz, a kutya annyira ellenálló egy betegséggel szemben amilyen az immunrendszere az, hogy fajtatiszta vagy keverék a betegségeket nem befolyásolja,
2012. máj. 27. 21:03
4/8 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem,mert volt egy műsor ahol a keverékről és fajtatisztáról volt szó.Abban egy orvos mondta,hogy a keverék ellenállóbb.De az indokot már nem hallottam.Félig-meddig tudtam nézni.
2012. máj. 27. 21:06
5/8 anonim válasza:
Maximum arról lehetett szó, hogy kevert genetika miatt a nagyon mix kutyák ellenállóbbak lehetnek de ez is maximum bizonyos örökletes betegségekkel kapcsolatban
2012. máj. 27. 21:08
6/8 anonim válasza:
Jó orvos lehetett.
Azért, mert valaki orvos, még nem biztos, hogy minden megállapítása helyén való. Van orvos, aki ma is azt állítja, a szukának egyszer legalább szülnie kell. Holott ennek ellenkezőjét ma sokkal több orvos állítja.
A tudósok sem egyeznek mindenben. Így az orvosok sem.Nem kell mindent 100 %-nak venni, amit a TV-ben látsz, hallasz.
2012. máj. 27. 23:09
7/8 anonim válasza:
A valóban fajtatiszta kutyák jelentősen ellenállóbbak. A statisztikát egyrészt a fajtatisztának titulált, egyébként keveréknek számító szaporított, beteges kutyák húzzák le. És azt se felejtsük el, hol tart a magyar állattartási kultúra. Aki 100e-ért vesz egy kutyát, valószínűleg az megfontoltan, felelősségteljesen vásárol állatot, így később is viszi orvoshoz, ha baja lesz. A doki ezt látja, ez kerül be a rendszerbe. Azonban az emberek legnagyobb része, aki keverék kutyát tart nem foglalkozik a kutya egészségével, betegségeivel. Nekem is van több ismerősöm, aki úgy gondolkozik, hogy mindegy ha meghal a kutya, ingyen tud szerezni egy másikat. Ezek az emberek hírből sem ismerik az állatorvost, persze, hogy kiesnek a statisztikából. És a keverék, szaporított kutyáknál nagy arányban fordul elő örökletes betegség, csak mivel az orvos nem látja ezt, megint nem szerepel az összeírásban.
2012. máj. 28. 10:37
8/8 A kérdező kommentje:
tegnap 23:09
Rendben.Ezért tettem fel a kérdést.Érdekelt mit írtok.Főleg,hogy nekem nincs kutyám,nem is volt.Gondoltam jobban értetek ehhez.
Azt meg tudom,hogy mindent nem kell elhinni.Nyuszim van,tájékoztattak már félre az orvosok olyan alapvető dolgokban,hogy csak figyeltem,hogy mit beszél..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!