Anyám kutyája mindig megugat és morog. Mit lehetne vele csinálni?
20:56
Szerintem jó a hozzáállásom ahhoz képest, hogy alapjáraton nem vagyok oda a kutyákért. De ha azt is beleszámítjuk, hogy miattuk nem tudok egy napot sem eltölteni anélkül, hogy legalább egy párszor ne idegesítenének fel, és mégis próbálkozok, akkor szerintem már tényleg k.urva jó vagyok. 4-en élünk egy lakásban, és ebből hárman utáljuk ezt a kutyát, szerintem jó okkal.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy kissé el van kényeztetve a kutya, és bevédi anyudat, mert azt hiszi, hogy az ő felelőssége megvédeni még tőled is.
Két megoldás van, az első és legfontosabb, hogy anyud és az egész család nézzen utána a falkavezérség kérdésének, képezzétek ki magatokat jó gazdának, és bánjatok úgy a kutyával, ahogy kell. Meg kell vele értetni, hogy nem az ő dolga intézkedni, de ez nem megy, amíg nem tudjátok, hogyan gondolkodik ő.
A másik pedig, hogy jót tenne a kapcsolatotoknak, ha sokat sétálnátok együtt, mindenki, az egész család. Így a kutya felfogná, hogy ti mind egy falka vagytok, nem csak anyud meg ő van, meg ti, mint "szomszédok". Ezáltal közelebb kerülne hozzátok, ami ugyan önmagában nem oldja meg a problémát, de rengeteget segíthet.
Sajnos az utcáról befogott kutyákat nehezebb nevelni, mint egy kölyköt, mert már kialakult egy "személyisége", amit szintén ronthat a rossz körülmény, ahol előzőleg volt, az emberektől való félelem, agresszivitás, stb. Elsősorban anyukádéknak kell megpróbálni fegyelmezni a kutyát, és neked közelebb kerülnöd hozzá, hogy ne érezzen semmi rossz szándékot. engedd közel magadhoz, de vigyázz vele.
Ha csak akkpr ugat, amikor anyukád id ott van a közelben, lehet anyukádat akarja megvédeni, imponálni neki, hogy kiáll érte, védi. ha csak ilyenkor, akkor nem veled van a baja. próbálj neki kis falatkákat adni, simogatni, közel kerülni hozzá.
"4-en élünk egy lakásban, és ebből hárman utáljuk ezt a kutyát, szerintem jó okkal."-ezt csak most olvasom:)))
a kutya erről semmit sem tehet, de a vele élő emberek annál inkább, ha ti valójában egy család vagytok akkor mutassátok ezt meg a kutyának! neveljétek együtt, következetesen, egyetértésben!
a kutya is családtag, csak nem szeretne a családfő lenni ez a fő probléma!
egyszerűen domináld le!
büntesd meg, és a büntetés alatt verést,sőt bántalmazást értek !
persze nem lapátnyéllel, vagy szívlapáttal, de a lényeg elpi.....od a kutyát és lám,megváltozik.
ilyen egyszerű.
persze van lassabb megoldás is, de az idődbe-pénzedbe,és sok energiádba kerül!
pl: falkavezérség átvétele, a kutya szocializációja,a kutya lefárasztása,stb!
de szerintem ,ez a kutya szarik rád,nem tisztel,sőt ő akar téged dominálni.
hát... ,te-tudod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!