Mesztegnyei Angol Cocker spániel kennelről személyes tapasztalatok?
Csak személyes véleményt szeretnék, abból lehet reális nézőpontot kialakírani a dolgokról, a "szerintem jó lehet" vagy "nem tűnik jó kennelnek a képek alapján"-okra nem vagyok kíváncsi.
Köszönöm! :)
"ők családi célra tenyésztenek"
Igen, ezeket hívják szaporítóknak, csak a kutyák mennyiségét növelik, a minőséget nagyon nem. Ontják a kölyköket tucatszám, úgy, hogy a kutyák a standardnek sem felelnek meg. Vagyis mi a koncepciójuk? Semmi, minél több pénzt keressenek belőle az a lényeg.
"kennelekben vannak . Nem egy szobában."
Egy igazi tenyésztő nem kennelekbe zárva tartja a kutyáit, na persze, egy igazi tenyésztőnek nincs 30 kutyája.
A kölykök antiszociálisak, mert nem foglalkoznak velük, egy kennelben nőnek fel. Ezt a jó idegrendszert mire érted? Amelyik kutyát én ismerek innen egyik sem kimondottan jó idegrendszerű.
"Még egy pl: Lásd Bodza és Jaffa ,ha annyira rossz idegrendszerű ,és agresszív kutyát tenyésztenének ,akkor belőlük ,hogy a jó fenében lett terápiás eb. "
Gyakorlatilag bármilyen kutyából lehet terápiás kutyát faragni, ha elég kitartó az ember. Kb évi 100-200 kiskutyából amúgy sem nagy teljesítmény, ha van 2-3 jó idegrendszerű. Egyébként éppen tudom ezekről a kutyákról, hogy a gazdájuk megszenvedett a kiképzésükkel, annyira hiányzott a kölyökkori szocializáció náluk.
Sziasztok,
Szeretnék én is pozitívan hozzászólni a témához.
Nekem van egy majd egy éves Mesztegnyei spánielem. A világ legnyugodtabb kutyája, semmi gond nincs vele, kiegyensúlyozott, barátságos. Egészségileg eddig rendben van. Bármerre megyünk vele mindenki megdicséri milyen gyönyörű.
A tenyésztő segítőkész,kedves.
Én csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!