Ha köldöksérves volt a kankutya, öröklődik a köldöksérv?
Sziasztok.
Köldöksérves volt a palotapincsi kutyám, szeretnénk neki most párt venni. Azt a köldöksérvet még kiskutya korában kioperáltattuk belőle. Ha majd születnek kiskutyák, mik az esélyek rá, hogy öröklődik a köldöksérv?
Nem a szaporítás a célom..
Csak szeretnék venni a kiskutyám mellé párt, hogy tudjon többet játszani mivel énnem tudok mindig vele lenni..
De elkerülhetetlen hogy pározzanak. Ezért tettem fel a kérdést.
Kérdező! Nem hallottál még az ivartalanításról???
Igenis elkerülhető az, hogy pározzanak...
Anyád is elkerülhette volna, jobb lenne a kutyáknak..
A párzás nem elkerülhetetlen, hanem elkerülendő. Ha a szuka betüzel kilenc hónapos korában, és aztán minden fél évben, és felcsinálja a kanod, annak egyrészt töméyntelen mennyiségű kölyök lesz a vége, amiket nem győzöl majd elajándékozgatni, másrészt meg a lány garantáltan tönkremegy a folyamatos megterhelésben. És akkor a genetikai betegségekről, oltásokról, tápokról, állatorvosi költségekről még nem beszéltem.
Ivartalaníttasd legalább az egyiket (a szukát inkább), és nem lesz gond.
Köszönöm szépen átadom anyámnak, valószínüleg jobban döntött volna! Az utcán kóborló kutyáknak nem egyszer vittem ki ételt, italt. Szóval ne mondjátok hogy nem szeretem a kutyákat.Amíg nem ismersz valakit ne ítéld meg.
Meg egyébként is miből gondolod hogy nem szeretem a kutyákat?
De most miért nem akarod ivartalanítani? Teljesen normális hogy szeretnél egy társat a kutyusodnak,de akkor vagy legyen kan,vagy ha szuka még fél éves kora előtt ivartalanítsd! Nincs mese,nincs olyan hogy elkerülhetetlen!! És az is tévhit hogy szukának egyszer ellenie kell! Rengeteg kutya ennek a tévhitnek köszönheti hogy már a szívárványhídon van..
hosszú ez a cikk de olvasd el,van mit tanulnod belőle:)
5. válaszoló!
Az első 2 mondatoddal maximálisan egyetértek, az utolsó viszont rém szánalmas, komolyan.
Kérdező! Ivartalaníttasd a kutyusokat (de legalább az egyiket), ha mindkettőt nem szeretnéd, akkor inkább a szukát! Bár mindkettőnek nagyon ajánlott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!