Hogyan tanítottátok meg a kutyátokat pórázon sétálni?
Őszintén? Nem tanítottam sehogy. Szükségtelen nyúzásnak tartom. Ha valamiért láb mellett kell lennie, akkor rövidre fogom a pórázt és el vqan intézve. A séta azért van, hogy a kutya jól érezze magát, lazítson. Ez nem zárja ki, hogy szófogadó legyen.
Na most van a lábnál követés mint feladat. Ezt úgy tanítottam, hogy egy jutalomfalatot tartottam a lábam mellett ennek következtében ő folyamatosan a lábam mellett jött, hogy el tudja venni. Klikkert is lehet használni hozzá. A jutalomfalat nem fontos, a lényeg az, hogy olyan legyen amit a kutya szeret. Például egy játék. Ajánlatos először póráz nélkül tanítani, majd később rászoktatni a pórázas lábnálkövetésre. Én ezt s feladatot túl koncentrálósnak tartom ahhoz, hogy egész séta alatt fentartsa a kutya.
Régen úgy tanították a feladatot, hogy pórázon volt a kutya és menet közben láb mellé rántották a kutyát (közben "lábhoz") ha arrébb ment. Ez azonban ma már nem divat.
A rtágcsálásnak semmi köze a lábnálkövetéshez. Azzal nem neveled le róla. Meg kell neki tanínitani, hogy "nem szabad", "fúj". Ha tisztel téged akkor el tudod érni, hogy abbahagyja ha valami rosszat csinál. Ugyanez ha másokat követni akar. Rászólsz, hogy nem szabad, emellett érdekesebbé teszed magad mint az idegen. Ha el akar menni más felé, akkor elkezdesz szaladni, mutatsz neki ételt, vagy játékot. Ez a szokás amúgy általában elmúlik ha felnő a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!