Hogyan szabályos a kutyát az autóban szállítani? Ha másképpen viszem milyen következménye lehet?
Néha visszük a párommal a kutyákat az autóban. A két nagy a csomagtérben utazik, ami nincs elkülönítve ráccsal az utastértől. A kölyök kutyus pedig az anyósülés előtt van, ha megnő, majd ő is megy hátra a nagyokhoz.
Ez így szerintem nem éppen szabályos, de hivatalos információt nem találok erről. Se a szállítási szabályokról, se az esetleges büntetés mértékéről.
Nem azért büntetnek első körben, mert baja eshet a kutyának (ez a kutyát nem érdekli sajnos).
Azért "köteleznek" és büntetnek érte, mert ha mondjuk történik egy baleset és elájulsz, vagy beragadsz, vagy valami történik veled, akkor jönnek a rendőrök, tűzoltók, mentők, hogy kiszabadítsanak.
Viszont ha egy balesetet átélt kutya a hátsó ülésen nincs bekötve, lerögzítve, egy ilyen traumát után előfordulhat, hogy nem fognak tudni megmenteni téged, mert a kutya a kocsi közelébe se fog engedni senkit, mert téged fog védeni (ösztön).
Nem mellesleg ha veszélyben forog az életed, akkor kilövik a kutyádat emiatt... :(
Mindennek igen kicsi a valószínűsége, de ha egyszer véletlen baj történik, akkor ne ezen a pár tízezer forinton múljon a te, vagy kutyád, esetleg mindkettőtök élete, és szerintem akár mennyire jól képzett, okos kutyád van, megéri boxba rakni (én is úgy hordom az enyémet, pedig HPO vizsgája van, tehát nagyon okos, fegyelmezett).
Egyrészt ezzel az ő túlélési esélyei is nagyban nőnek és a tied is, ha az idő is számít a megmentésedkor.
Ez logikus és tök jogos is!
De tényleg semmilyen szabályozás nincs erre vonatkozóan...én is utána néztem már
Igen, sajnos én sem találtam semmit. De sajnos a magyar jog és a magyar rendszer már csak ilyen..
Aki felül van az lefele rúg...
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt.
Látom nem csak én vagyok olyan béna, hogy nem találok erre vonatkozó szabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!