Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szabályos a kutyát az...

Hogyan szabályos a kutyát az autóban szállítani? Ha másképpen viszem milyen következménye lehet?

Figyelt kérdés

Néha visszük a párommal a kutyákat az autóban. A két nagy a csomagtérben utazik, ami nincs elkülönítve ráccsal az utastértől. A kölyök kutyus pedig az anyósülés előtt van, ha megnő, majd ő is megy hátra a nagyokhoz.

Ez így szerintem nem éppen szabályos, de hivatalos információt nem találok erről. Se a szállítási szabályokról, se az esetleges büntetés mértékéről.

2012. máj. 28. 23:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%
Még eddig nekünk sem szólt senki hogy nem így kéne, mi a hátsó ülésen fektetve szállítjuk a kutyát. Kicsit már kezdem unni hogy mindenkinek a kutyásokkal van baja! Most miért kell ezért megbüntetni? Ha balesetnél baja lesz a kutyámnak mert nem megfelelően szállítom akkor az az én bajom. Nem veszélyeztetek senkit vele.
2012. máj. 29. 18:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem azért büntetnek első körben, mert baja eshet a kutyának (ez a kutyát nem érdekli sajnos).

Azért "köteleznek" és büntetnek érte, mert ha mondjuk történik egy baleset és elájulsz, vagy beragadsz, vagy valami történik veled, akkor jönnek a rendőrök, tűzoltók, mentők, hogy kiszabadítsanak.

Viszont ha egy balesetet átélt kutya a hátsó ülésen nincs bekötve, lerögzítve, egy ilyen traumát után előfordulhat, hogy nem fognak tudni megmenteni téged, mert a kutya a kocsi közelébe se fog engedni senkit, mert téged fog védeni (ösztön).

Nem mellesleg ha veszélyben forog az életed, akkor kilövik a kutyádat emiatt... :(

Mindennek igen kicsi a valószínűsége, de ha egyszer véletlen baj történik, akkor ne ezen a pár tízezer forinton múljon a te, vagy kutyád, esetleg mindkettőtök élete, és szerintem akár mennyire jól képzett, okos kutyád van, megéri boxba rakni (én is úgy hordom az enyémet, pedig HPO vizsgája van, tehát nagyon okos, fegyelmezett).

Egyrészt ezzel az ő túlélési esélyei is nagyban nőnek és a tied is, ha az idő is számít a megmentésedkor.

2012. máj. 30. 07:05
 13/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
57%

Ez logikus és tök jogos is!

De tényleg semmilyen szabályozás nincs erre vonatkozóan...én is utána néztem már

2012. máj. 30. 11:22
 14/19 anonim ***** válasza:
57%

Igen, sajnos én sem találtam semmit. De sajnos a magyar jog és a magyar rendszer már csak ilyen..

Aki felül van az lefele rúg...

2012. máj. 30. 11:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt.

Látom nem csak én vagyok olyan béna, hogy nem találok erre vonatkozó szabályt.

2012. máj. 30. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Mivel én tettem be az ominózus szöveget, szeretném jelezni, hogy ahonnan másoltam,ott az illető azt írta, neki egy ügyvéd ismerőse küldte az idézett szöveget. Innentől semmi, mert ennél tovább nem tudtam lépni.
2012. máj. 30. 21:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Mint már én is említettem ,több ügyvéd is ezen az ügyön van nálunk az állatvédelmi csoportban, de egy se talált ilyet.
2012. máj. 31. 10:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Hopp-hoppá, most találtam meg az egyik ügyvéd szövegét erre vonatkozóan, és szó szerint ez az. Azt hiszem ugyannarról az emberről beszélünk :D :D :D :D
2012. máj. 31. 10:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha meg lehetne a hivatalos verziót találni. Ha beszélnek róla, akkor csak létezik... :))
2012. máj. 31. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!