6 hónapos kutyám most kezd ugatni. Idegeneket csak. Megdicsérhetem érte?
Nyugodtan dicsérd meg, de inkább akkor, ha hozzátok megy valaki, ha csak járókelőket ugat, akkor lecsitíthatod egy kicsit. Ahogy tetszik, a kutya megtanulja ezeket.
Az nem baj, ha néhány ugatással tudatja a terület védelmét, de azért ne őrüljön meg, ha csak elmegy valaki előttetek.:)
Egyébként úgyis fogod hallani az ugatásán, hogy milyen szitu van, csak megszokás kérdése.
Én már néha személy szerint tudom, ki jött éppen, az ugatásból! :)
De azért arra is figyelj, hogy ha megugatja az idegeneket, és megdicséred, ne a támadást dicsérd, hanem a jelzést, és ha behívsz valakit, ne küldd el a kutyát, hagy ismerkedjen!
Fontos megtanulnia, hogy a jelzést várják el tőle, de engedéllyel lehet idegen a területén, és a jelenlétedben ne ugasson, ne támadjon.
Eleinte gyakorolj pórázzal, ha tartana az idegenektől.
De azért azt ne hagyd, hogy idegenek összefogdossák, meg tapogassák, mert az nem esne jól neki, és nem kell az idegenek bizalmára rászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!