Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbefogadok egy 3 éves...

Örökbefogadok egy 3 éves kutyát, lehetséges, hogy átszoktatom más névre?

Figyelt kérdés
Nem sokára érkezik a házhoz egy több éves border collie, egyetlen 'bökkenő', hogy nem vagyunk kibékülve a nevével. Létezik olyan, hogy átszoktatjuk egy másik névre? Intelligens kutyfajról van szó, úgy hallottam. Meg lehet rá tanítani? Hiszen új, szerető környezetbe költözik, egy új hívónév gondot okozhatna szerintetek?
2009. jún. 29. 13:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

Persze, ha megolható legalább a mássalhangzók hasolitsanak az elöző nevére.

Tisztában vagy vele milyen igényei vannak egy bordernek? Tervezel vele sportotolni (agility, terelés)?

2009. jún. 29. 13:50
 2/19 A kérdező kommentje:

Elég sok cikket átböngésztem már a kutyákkal kapcsolatban, tegnap kezdtem el konkrétan a border collie-ról olvasgatni. Sportot nem tervezek vele.

Megnyugodtam a választ olvasva, köszönöm :)

2009. jún. 29. 13:52
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. Az én kutyám 12 év után kapott új nevet. Én is az "eredeti" nevével fogadtam örökbe, de nem tetszett. És különben is, a befogott kutyáknak sem tudni a nevét, de elég gyorsan megtanulják azt, amit adnak nekik.
2009. jún. 29. 13:53
 4/19 A kérdező kommentje:

Igen, erre én is gondoltam. A hirdetésben láttam a nevét is kiírva, és akkor jutott eszembe, hogy mi van, ha nekem nem is tetszik a név.

Régóta vágyom ilyen fajtájú kutyára, úgyhogy nagyon várom már, hogy elhozhassuk, csak ez nem akadályozhat :)

2009. jún. 29. 13:56
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok

csak azért kérdezem, mert ők egy rettentő mozgásigényes fajta

ha nem mozgatod, nem fárasztod nagyon sok problémád lesz vele, mert a rosszalkodással fogja lefárasztani magát

tény és való hogy az egyik legintelligensebb kutyafajta ... de nagyon sokat kell foglakozni vele hogy álomkutya legyen

2009. jún. 29. 14:01
 6/19 A kérdező kommentje:
Igen-igen, ezt olvastam :) De szerencsések vagyunk, itt a gyönyörű Duna-part és a közelben van egy hegy is, mindkettő teli rétekkel és nagy füves területekkel :) Esténként egyébként is lejárunk, most már lesz plusz 1 fő is :))
2009. jún. 29. 14:06
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

ez jól hangzik :D

akkor sok sikert az uj ebhez :D

2009. jún. 29. 14:12
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze megfogja szokni az új nevét!

Olyan jó volt ezt a kérdést elolvasni tényleg jó érzéssel tölt el mikor ilyeneket hallok,hogy befogadsz egy kutyát aki már nem kölyök.Tényleg ettől most boldogabb lettem,hogy nem az van a szemed előtt,hogy kis picike legyen és majd ha megnő akkor meg majd útjára engeded :) Példa gazdi emberek.

2009. jún. 29. 14:38
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám is mindig befogadta a kóbor ebeket, szóval elkereszteltük őket és hallgattak az új nevükre. Dicséretes befogadni egy idősebb kutyust! Vannak még rendes emberek :)!
2009. jún. 29. 15:20
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem lehet nemet mondani egy ilyen gyönyörű teremtésnek, akárhány éves is !! :))
2009. jún. 29. 16:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!