Milyen kutyafajtákat ajánlanátok, amikre jellemzőek az alábbiak?
- Kisebb testű, de nem túl kicsi, olyan (15-18) kg körüli testtömegű
- Télen-nyáron nagyon rövid szőrű, és nem hullajtja (hasonlóan a rövid szőrű magyar vizslához)
- Határozottan kutya formájú, tehát nem olyan nyomoronc, mint a mopsz vagy a palotapincsi vagy azok a mókuskutyák.
- Intelligens, rendkívül nyugodt természetű és nagyon ragaszkodó.
Ezek a tulajdonságok együtt milyen kutyafajtákra jellemzőek?
Kvittagirl, de nagyon tetszenek, a fehér különösen. :) Valójában számomra a keverékeknek mindig van egyfajta bájuk, ami kedvesebbé teszi őket számomra.
Köszönöm a további tájékoztató válaszokat szőrügyileg! :)
nekem is 14 évig élt volt uszkárom tényleg csodás társ,és nagyon intellingens kutya! Szőrhullás 0,3 havonta kozmetikus annyi! És nem muszáj ilyenre lenyiratni,lehet kölyökfazonra:
A vízikutyák nagyon tetszenek, különösen a spanyol, az nagyon jó fej. :)
Igen, tudom, hogy az uszkár nagyon okos és remek természetű kutya. Valahogy előítéleteim vannak vele szemben, mert szegényekkel nagyon el szoktak bánni, de mindenképpen érdemes megbarátkoznom velük, mert nagyon jó választás lenne, valóban.
Hú... Az a baj, hogy nekem nem igazán szabadna beszabadulnom egy menhelyre, mert vagy ott ragadnék, vagy az egész menhelyet hazavinném. :) Tudom, hogy a menhelyről származókutyusok a leghálásabbak, szerintem alkalomadtán végül ez lesz belőle, különösen, hogy a fajtiszta kutyák tenyésztőtől nagyon drágák.
Igazából nem aktuális a dolog, csak jól előre tájékozódom. Sajnos most nem nagyon tudok hová tenni még egy kisebb testű kutyát sem, az pedig egyelőre szerintem nem fenyeget, hogy veszek egy kis privát odút. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!