Milyen kutyafajtákat ajánlanátok, amikre jellemzőek az alábbiak?
- Kisebb testű, de nem túl kicsi, olyan (15-18) kg körüli testtömegű
- Télen-nyáron nagyon rövid szőrű, és nem hullajtja (hasonlóan a rövid szőrű magyar vizslához)
- Határozottan kutya formájú, tehát nem olyan nyomoronc, mint a mopsz vagy a palotapincsi vagy azok a mókuskutyák.
- Intelligens, rendkívül nyugodt természetű és nagyon ragaszkodó.
Ezek a tulajdonságok együtt milyen kutyafajtákra jellemzőek?
Így is nagyon sokat segítesz, Alexandra, köszönöm szépen a válaszaidat! :) Valóban, ezek a kutyák nagyon aranyosak, és ugyanolyan szeretni valóak, de nekem túl aprók, jobban szeretem a kutyább kutyákat. :)
A többieknek is nagyon köszönöm az ajánlásokat! Várok még egyéb ötleteket!
Megértem, nekem bullmasztiffom van :)
Nézd csak, méretét tekintve ő pl. egy óriás uszkár. Azt ne nézd, hogy hogy van megnyírva, nekem sem tetszik, szépen egyenletesen is meg lehet nyírni és akkor nem csinálnak hülyét a kutyából, viszont kutyaformája lesz :)
Az agár meg vékony nekem. :) Tudom, sok velem a baj, válogatós vagyok. :)
Igazából a kedvencem határozottan a golden retriver, de az nem tartható egykönnyen lakásban. Illetve tartható, de akkor jön a szőrprobléma.
Én is panelban vagyok a bullmacimmal és hidd el, hogy a rövid szőrt sokkal bajosabb összeszedni, mint a hosszút, beleáll, beleszúródik mindenhova!
A múltkor 3 órán át takarítottam a kocsiban a hátsó ülést! Jó, hozzáteszem éppen vedlik és jó ideje nem volt már kitakarítva a kocsi, de hiába volt pléddel letakarva, elmozdult stb és tiszta szőr lett az ülés. Hosszú szőrt könnyebb összeszedni!
Ha a mozgásigényét ki tudod elégíteni, van rá időd, nyugodtan mehet panelba! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!