Kutyám ah észrevesz valami számára érdekeset megindul mint akit puskából löttek volan ki. (lent)?
Az én kutyám is detto ez. Bár az enyém még nagyon az elején tart, 4 hónapos németjuhász. Már ismeri az ül, fekszik, marad, parancsot, és már viszem ki őt is sétáltatni, addig semmi baja nincsen, míg nem jön senki, akkor nem huzza a pórázt, meg semmi de amint észre vesz valamit, egy madarat, már úgy húzz, hogy nem tudom megtartani.
De ilyenkor az orra elé teszek egy virsli darabot, és ezzel meggátolom azt, hogy a madarat akarja kergetni, mert a szag miatt elfordul és rám nézz.
Szerintem ez egy jól bevált módszer arra, hogyha rosszalkodik ne a madarat akarja elkapni vagy mást, hanem akkor rám nézzen.
Ahogy az írásodból kiveszem, átlagos helyzetekben jól nevelt felnőtt kutyád van. Próbálj meg érdekesebb lenni Te a kutyád számára: előre vedd észre, hogy mi vonzhatja magához, és mielőtt elindulna, szólj neki, csináljatok pár ültetést-fektetést-szemkontaktot, hogy rád figyeljen, és menjetek egyre közelebb a célhoz. Meg kell tanulnod ilyenkor is magadon tartani a figyelmét, a kutyának pedig rá kell jönnie, hogy ilyenkor is szót kell fogadnia.
A jutalomfalatos verzió a tanításnál tökéletes, de hamarosan el kell várnod tőle jutifalat nélkül is, hogy hívásra jöjjön és tiltásra ne menjen oda akármihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!