Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen természete van a...

Milyen természete van a leonberginek?

Figyelt kérdés
Nagytestű kutyát szeretnénk házőrzésre is, csak az a probléma, hogy egy ijedős, értelmi sérült lány is lakik velünk. Kijönnének egymással? Jóindulatú a családtagokkal?
2009. jún. 28. 20:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

kedves barátságos jóindulatú eb.

néhány kérdés :

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__171668-mennyi..

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__234976-honnan..

naon jó kutyák :)

házőrzésre két féleképpen szokták mondani az emberek:

-házőrzésre nem alkalmas mertjótermészetű békés eb maximum elijeszti a betörőket nagy termete

-házőrzésre alkalmas . nagytestű kilehetképezni házőrzésre

(inkább sztem az előbbi mert ez a fajta címer állat mely az oroszlánra "akarták" h hasonlítson de az agressziót "kiölték" belőle

remélem segíthettem

2009. jún. 28. 21:08
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
Szia! A leonbergi barátságos, játékos és szeret úszni. Átlagos mozgásigénye van, de fiatalkorban magas a mozgásigénye. Gazdával odaadó és hűséges, gyerekkel jól köjön ha együtt nevelkedtek, a kicsiket fellökheti. Más kedvencekkel jó ha együtt nevelkedtek. Idegenekkel barátságos, ha megfelelően nevelték ez érvényes az idegen kutyákra is. Lehetséges problémák: bizonyos vérvonalból származó kutyák idegenekkel és más kutyákkal szemben agresszívak lehetnek. Marmagassága: 65-80 cm. Súlya: 35-40 kg. Élettartam: 9-11 év.
2009. jún. 28. 21:22
 3/15 anonim ***** válasza:

[link]

Itt elolvashatod. Én csak ajánlom.

2009. jún. 28. 21:32
 4/15 anonim ***** válasza:

21:22-es Butaságokat ír. A leonberginek kicsi korában nincs nagy mozgásigénye, sőőt kifejezetten káros lehet ha sokat mozgatják, nagy sétákra is inkább idősebb korban lehet vinni. Kicsinek csak annyit amennyit akar. Gyorsan növő óriástestű fajta, a súlya a kifejlett kanoké bőven meghaladja a 35-40 kg-ot nem ritka a 70 kg-os példány sem. a szukák 50-55kg körül vannak de ez is lehet magasabb, egy 35 kg-os leonbergi vagy iszzonyatosan sovány, vagy nem leonbegi. A gyerekekkel minden esetben ki kell jönni a kutyának, akkor is ha vadidegen gyerekről van szó.

A kérdésre is válaszoljak.

A leonbergit gyakran használják terápiás célokra is a végtelen türelmük, és a jóindulatuk miatt. A családtagokat szereti, vigyáz rájuk, a házat örzi, de csak addig amíg be nem engedi a gazdi az idegent. Szeret úszni, játszani, de nincs túl nagy mozgásigénye. Viszont ahoz, hogy a lelke megmaradjon leonberginek ahoz RENGETEG szeretere figyelemre van szüksége, sokat kell vele foglalkozni, úgy kell vele bánni, mint egy családtaggal, ha ki van rekesztve akkor egy idő után hajlamos depresszióba esni, és mélabús lesz. A leoknak sosem szabad agressziót mutatni az emberek felé!! Más kutyával, macskáva, még felnőtt korban is összeszoktatható, de ahoz kell a megfelelő szocializáció, már kicsi kortól kezdve. Amint megkapja az oltásait érdemes vinni sok helyre, szoktatni a környezethez emberekhez, de csak kevés mozgással!

Itt találhatsz információt a leókról:

www.leonbergerteam.com

www.leonbergi.lap.hu

2009. jún. 28. 22:16
 5/15 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Vagy írj privit, személyes tapasztalatom van abban, hogy hogyan viselkedik egy leo amikor egy értelmi, és testi sérült kislánnyal játszik.

2009. jún. 28. 22:20
 6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Valószinüleg élni fogok a lehetőséggel.
2009. jún. 28. 22:23
 7/15 anonim ***** válasza:
Házörzés tekintetében elég komoly elrettentő ereje van a leónak, főleg, hogy legtöbben kaukázusi juhásznak vagy sarplaninacnak nézik. :) A területét persze védi mint minden kutya, ha meg még morog is egyet hozzá, akkor végképp vérszomjas fenevadnak tűnik, a mellkasunkban lehet érezni a morgásának a dübörgését. Valójában viszont olyan jámbor jószág, hogy nem is lehetne jobb társat elképzelni egy értelmi sérült mellé. Arra viszont vigyázz, hogy az olcsó, ellenőrizetlenül szaporított leonbergire nem biztos, hogy mindez teljesen igaz, tehát érdemes jó helyről venni.
2009. jún. 29. 00:32
 8/15 anonim ***** válasza:
Butaságokat írok...hát akkor olvas utánna és utánna prédikálj nekem..köszi. Figyelmedbe ajánlanám az igazán neked való kutya című könyvet és olvasd el...ha tudsz egyáltalán olvasni
2009. jún. 29. 09:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Több mint 200 kutyafajta leírása...található meg benne.
2009. jún. 29. 10:06
 10/15 anonim ***** válasza:
Én nem bántotalak, nem személyeskedtem. De az amiket írtál nem igazak. Talán neked sem ártana utánna olvasni mielöt írsz, pláne mielött elkezdesz sértegetni. Az már igazán mellékes, hogy van egy leonbergim, és nagyon jó kapcsolatban vagyok leonbergi tartókkal, és tenyésztőkkel.
2009. jún. 29. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!