Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás után?

Ivartalanítás után?

Figyelt kérdés
6 napja lett ivartalanítva a szuka kutyám és fájlalja a sebet, ami persze teljesen normális. A problémám, hogy nehezére esik lefeküdni, nem talál olyan pózt, ahol ne fájna a varrat. Kap gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót, de mégis, aggódok, hogy valami gond van. Tapasztalatokat kérnék, hogy nálatok is előfordult ez? A műtét után hány nappal várható javulás? Egyébként aktív, mozgékony, máris játékos, az étvágy is remek. Köszönöm!
2012. máj. 23. 08:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha a sebe szép, azaz nem gyulladt, vörös esetleg más színű, akkor valószínűleg "csak" fáj neki. Ez azért elég nagy műtét, mégha rutinnak is számít. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a varratszedés után jobb volt az én kutyámnak a közérzete. Valahogy zavarták a kilógó varratok. Úgy gondolom, hogy nemsokára mész Te is varratszedésre, érdeklődjél a dokinál, hogy normális-e ez a viselkedés. (Az is lehet, hogy vigyáz nagyon a hasára) Bár ha futkorászik és eszik-iszik, akkor nagyon nagy baj nem lehet.

Lejjebb az én kérdésemet másoltam be Neked, mert mi is küzdöttünk egy-két gonddal és ő az első szuka kutyám, nem tudtam mik várhatnak rám.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2897692-ivart..

2012. máj. 23. 08:37
 2/4 anonim ***** válasza:

A mi "pici" kutyánk hamar meggyógyult. Nem kényeztettük el,mert akkor ezt érezte volna,és még rosszabb lett volna:)

Ne aggódj,teljesen normális,és rendbe fog jönni:)

2012. máj. 23. 08:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Max. 2-3 napig szabad fájnia, utána nem. Ha fájdalomérzete van szerinted, akkor vidd vissza a dokihoz. Az normális, ha a sebét nyalni akarja 2-3 hétig is, de meg kell akadályozni valamilyen módon.
2012. máj. 23. 09:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Arról letiltottam, hogy a sebét nyalja még akkor, mikor először próbálta. A seb közel 10-12 cm hosszú, mert gyomorkivarrást is kértem. Nem piros, nem gennyedzik, de egy kicsit meg van dagadva. Láza nincs a kutyámnak. Még egy kérdésem lenne, gyulladás csökkentő krémet, kenőcsöt pl. körömvirág kenőcsöt használhatok szerintetek? Ha nem javul, holnap megyünk a dokihoz.

Köszönöm a válaszokat! :)

2012. máj. 23. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!